- Nordens største asfaltkontrakt til NCC

NCC Industry har inngått avtale med AF Gruppen om asfaltering av veiprosjektet Arendal – Tvedestrand. Asfaltoppdraget er på ca. 300.000 tonn asfalt.

Publisert Sist oppdatert

Det 23 kilometer lange motorvei-prosjektet mellom Arendal og Tvedestrand gjennomføres av AF-Gruppen og 7. april ble det klart at NCC Industry fikk oppdraget med å levere asfalt til prosjektet.

- Vi er svært godt fornøyd med å få på plass denne avtalen med AF Gruppen. Dette en strategisk meget viktig kontrakt for oss, sier asfaltdirektør Joar Caspersen i NCC Industry.

AF Gruppens prosjektleder Erik Frogner uttrykker stor tilfredshet med valget av Nordens største asfaltaktør NCC Industry som samarbeidspartner på prosjektet.

- Med omlag 300 000 tonn asfalt er dette trolig Norges største asfaltoppdrag og med knapp byggetid vil dette kreve det aller ypperste fra begge parter for å komme sikkert og tidsmessig i mål i dette oppdraget, sier Frogner.

20 000 tonn i år

Det blir dermed høy asfaltproduksjon på Sørlandet de kommende årene. 20.000 tonn skal asfalteres i 2017. Resten fordeles på to hektiske år i 2018 og 2019. I forbindelse med prosjektet setter NCC Industry opp en ny mobil asfaltfabrikk i anleggsområdet som sammen med eksisterende NCC-fabrikker på Sørlandet skal levere til veiprosjektet.

- Vi takker AF Gruppen for den tilliten de viser ved å gi oss dette asfaltprosjektet. Det er knapp tid, men vi har jobbet meget godt sammen med AF Gruppen for å få på plass en god produksjons- og gjennomføringsplan med sikkerhet i fokus, sier Caspersen.