Kompanjongene Knud-Aage Sørensen (t.v.) og Steen Brændstrup Jensen har kjempet sammen om Nordcarriers eksistens i flere ti-år. Nå er en epoke over i Kongeveien 47 på Sofiemyr.
Kompanjongene Knud-Aage Sørensen (t.v.) og Steen Brændstrup Jensen har kjempet sammen om Nordcarriers eksistens i flere ti-år. Nå er en epoke over i Kongeveien 47 på Sofiemyr.

Nordcarrier-epoken over

Adm. direktør Steen Brændstrup Jensen (57) går i tenkeboksen når fusjonen mellom Nordcarrier og Toten Transport trer i kraft i april.

Publisert Sist oppdatert

Nordcarriers tidligere leder gjennom mange år og salgs- og prosjektansvarlig, Knud Aage Sørensen (74), har sagt opp fra 17. april.

Parhestene Brændstrup Jensen og Sørensen har vært hverandres sparringspartnere gjennom krisetider og bølgedaler i flere ti-år. De blir imidlertid ikke med når Nordcarrier-administrasjonen flytter til Totens Oslo-kontor over sommeren. Da overtar Erlend Pekeberg, daglig leder i Toten Transport Oslo, ledelsen for terminal-virksomheten.

Ny tid

En epoke er dermed over i Kongeveien 47 på Sofiemyr utenfor Oslo.

– Ja, en epoke er nok over, men en ny starter også, forteller Sørensen til Transport Inside,

Han blir imidlertid ikke sittende og tvinne tommeltotter. Sørensen fortsetter som styreleder i Scanpoint Distribution, samt i en del andre styreverv i Danmark.

Steen Brændstrup Jensen forteller at en «sirkushest» på 57 år finner det for tidlig å gi slipp på bransje-manesjen.

– Fremtiden vil nok preges av fortsatt virksomhet innen transport og logistikk, sier Brændstrup Jensen og fortsetter:

- Men det gjelder å finne noe fornuftig.

Nordcarriers guruer

Brændstrup Jensen overtok sjefsstolen i Nordcarrier i april 2008 etter Knud-Aage Sørensen, allerede da hadde han jobbet i selskapet siden 1987 som ansvarlig for Be-Ne-Lux-trafikken.

Sørensen har vært nordmann i over 40 år. I 1972 ble han hentet til Norge av en finsk kollega for å starte selskapet Nordcarrier AS i Oslo. 74-åringen var fortsatt i selskapet med ansvar for virksomheten i Polen, Baltikum og Finland, da han nylig sa opp stillingen.