Brennemoen hotell.
Brennemoen hotell.

NCC bygger konferansehotell i Østfold

Mandag 6. mars startet NCC byggingen av Brennemoen hotell i Eidsberg kommune i Østfold og er med sine 105 millioner kroner Indre Østfolds største hotellprosjekt noensinne.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Hotellet blir liggende tett på E18 midt mellom Mysen og Askim og skal stå ferdig i 2018.

Byggherre Norlandia Hotel Group/Adolfsen Group har i flere år jobbet sammen med søsterselskapet Brennemoen Eiendom AS for å realisere et fullservice konferansehotell i Indre Østfold som nå blir en realitet og skal stå ferdig i 2018.

En region i vekst

- I løpet av få år vil det være firefelts motorvei hele veien fra Indre Østfold til Oslo og det forventes derfor at den veksten som regionen nå opplever vil fortsette. Dette kombinert med at det for øyeblikket er svært liten hotellkapasitet i regionen gjør at Norlandia Hotel Group føler seg trygge på at hotellet vil bli en suksess. Flere aktuelle hotellbrands ligger allerede til vurdering, sier Morten A. Kahrs, administrerende direktør i Norlandia Hotel Group.

Byggeperioden er beregnet til 16 måneder og hotellet skal stå ferdig høsten 2018. Det forventes at hotellet vil være i full drift fra midten av august samme år.

200 senger

Hotellet får 99 dobbeltrom og 200 senger fordelt på tre etasjer. I tillegg blir det restaurant med plass til ca. 160 gjester og en konferansesal for 180, samt en rekke grupperom. Videre kommer treningsrom og uteområde med medfølgende utsikt.

Rundt det sentrale Brennemoen-krysset – med 45 minutter reiseavstand til både til Oslo og shopping-eldoradoet Årjäng i Sverige - ventes også flere større utbygginger de neste årene. Her planlegger også Teamkraft Sør å bygge et av Norges største klatre- og opplevelsestårn.

Prosjektet

Beskrivelse: Næringsbygg/Hotell
Byggetid: 1. kvartal 2017 – 3. kvartal 2018
Kunde: Adolfsen Gruppen v/Brennemoen Eiendom AS
Entrepriseform: Totalentreprise
Kontraktsverdi: 105 millioner kroner inkl. mva.
Arkitekt: Lorentz Kielland Arkitekter

Powered by Labrador CMS