Det gikk med nesten 1000 lastebillass ferdigbetong i midtfundamentet til Rosen kraftverk. (Foto og video: Leidar)
Det gikk med nesten 1000 lastebillass ferdigbetong i midtfundamentet til Rosen kraftverk. (Foto og video: Leidar)

Nesten 1000 lastebillass i en støp

Fra tirsdag 10. januar klokken 23.00 til lørdag 14. januar, tre og et halvt døgn i strekk, leverte 20 betongbiler hele 5632 m3 betong til midtfundamentet for dammen til Rosten kraftverk nord for Otta i Gudbrandsdalen.

Publisert Sist oppdatert

Dette er den største enkeltstøp i fastlands-Norge noensinne. Alt forløp uten uhell av noe slag. To betongpumper sørget for at den flytende betongen kom på plass i den dype byggegropa.

Nesten 1000 lastebillass ferdigbetong kjørt kontinuerlig betyr mye logistikk. Regionsjef nord hos Betong Øst AS, Øystein Bækkelien, forteller at mye planlegging og godt samarbeid med entreprenøren Skanska og byggherre Eidsiva Vannkraft lå til grunn. Betongen ble produsert og kjørt ut kontinuerlig fra Betong Østs anlegg på Vinstra og Otta.

De to produksjonsanleggene fikk tilkjørt råvarer kontinuerlig, rundt 10.000 tonn tilslagsmateriale fra pukkverk på Vinstra, mens 15 bulkvogntog fra Sørum Transport AS gikk i kontinuerlig transport av til sammen 2000 tonn sement og flyveaske fra Oslo. Så skal det også plusses på 45 tonn flytende bindemiddel. Og så har Betong Øst hatt mellom 100 og 120 mann i arbeid, i tillegg til folk fra Skanska og Eidsiva vannkraft.

Se denne videoen produsert for Skanska