Ruth Haug går fra Rambøll til Nye Veier.
Ruth Haug går fra Rambøll til Nye Veier.

Haug til Nye Veier

Ruth Haug er ansatt som ny utbyggingssjef i Nye Veier AS.

Publisert Sist oppdatert

I samarbeid med Statens Vegvesen skal Nye Veier gjennomføre oppgradering og rehabilitering av Kjørholt og Bamble tunneler, samt sprengning og fullsikring av nye parallelle løp som del av fremtidig 4-felts motorvei på strekningen Langangen-Rugtvedt.

Nye Veier har ansatt Ruth Gunlaug Haug som utbyggingssjef med ansvar for oppfølging og gjennomføring av arbeidene. Hun tiltrådte stillingen 2. januar.

- Vi er veldig glade for at vi nå har fått på plass en erfaren og kompetent utbyggingssjef med et samlet ansvar for dette viktige prosjektet.  Ruth Haug har den nødvendige kompetansen og erfaringen som skal til for å kunne lede denne jobben på en god måte, sier Magne Ramlo, prosjektdirektør for E18 Langangen-Grimstad.

- Jeg ser frem til å lede dette krevende og interessante arbeidet. Det er også spennende å bli med på Nye Veier-laget, og i dette prosjektet skulle kombinere det eksisterende med de nyvinninger vi håper å få på plass. Det er gjort et grundig forarbeid av Statens Vegvesen og vi ønsker å gjennomføre disse tunnelarbeidene i en god samarbeidsånd både som byggherre, med omgivelser og bransjen, sier Haug.

Hun er utdannet sivilingeniør fra NTNU 1987 og University of Colorado 1991. Hun har lang fartstid fra ulike tunnelprosjekt i Oslo-området for Statens vegvesen, inkludert Oslofjordtunnelen.

Haug har vært avdelingsdirektør for Geo og tunnelmiljøet i Vegdirektoratet. På jernbaneanlegg har hun erfaring fra Romeriksporten og Holm-Nykirke som prosjektdirektør for Sjøskogen entreprisen for LNS. Haug kommer til Nye Veier fra stilling som Divisjonsleder Veg i Rambøll.