Bilde fra juli 2014.
Bilde fra juli 2014.

Enter Gruppen kjøper Maskinanlegg AS

Enter Gruppen har inngått en intensjonsavtale med Maskinanlegg AS med hensikt å kjøpe 100 prosent av aksjene i selskapet.

Publisert Sist oppdatert

Maskinanlegg AS er den største maskinentreprenøren i Ringsaker. Selskapet har hovedkontor i Brumunddal og utfører anleggsoppdrag i Innlandet. Selskapet har en omsetning i 2016 på 80 millioner kroner og har ca. 30 ansatte. Salget vil omfatter 100 prosent av selskapets aksjer og kjøper vil være Enter Drift AS.

- Vi har fulgt med Maskinanlegg AS over tid og er imponert over de gode prestasjonene selskapet har vist, sier Stian Grønbakken, Daglig leder i Enter Gruppen.

Selskapene har samarbeidet tidligere. I en pressemelding sendt ut i forbindelse med avtalen, står det at Maskinanlegg er et selskap med et verdigrunnlag som er i samsvar med Enter Gruppens.

Økte anleggsmuligheter

- Denne avtalen er i tråd med vår strategi om å vokse lønnsomt i et av våre kjernemarkeder. Vi ser med dette oppkjøpet økte muligheter i et markedsområde som står foran mange store anleggsprosjekter i årene som kommer, sier Grønbakken.

Han understreker at det er en intensjonsavtale de nå har blitt enige om. Transaksjonen er betinget «due diligence». Selskapet vil komme tilbake med ytterligere kommentarer når oppkjøpet er fullført.

Fotfeste i utvidet marked

Oppkjøpet er blant de aller største enkeltinvesteringene Enter Gruppen har gjort. Det gjør også at Enter Gruppen får et godt fotfeste innen byggeaktiviteten i Innlandet.

Maskinanlegg AS er, ifølge meldingen, godt fornøyd med å få Enter Gruppen som ny eier. Nåværende eiere Trond Framnes og Tore Helmer Amdahl mener Enter Gruppen er et spennende selskap som kan og vil bidra til videre lønnsom vekst i Maskinanlegg i årene som kommer.