Bispevika i Oslo; slik det kan bli.
Bispevika i Oslo; slik det kan bli.

AF i «eksklusive» Bispevika-forhandlinger

AF Gruppen og Oslo S Utvikling i eksklusive kontraktsforhandlinger om utbygging av Bispevika.

Publisert Sist oppdatert

AF Gruppen og Oslo S Utvikling AS (OSU) har sammen besluttet å gå inn i eksklusive kontraktsforhandlinger med mål om at AF Gruppen skal bli OSUs entreprenørpartner for utbyggingen av Bispevika – et område bestående av ca. 1300 boliger og publikumsrettede lokaler i alle førsteetasjer. Dette skriver AF i en pressemelding.

Prosessen innebærer at AF Gruppen og OSU skal fremforhandle en partnerskapskontrakt med ambisjon om en kostnadseffektiv utbygging av «ett av Oslos flotteste boligområder».

En nærmere redegjørelse for kontraktens omfang vil bli offentliggjort når vilkårene for en partnerskapskontrakt er fremforhandlet, opplyses det.

- OSUs ambisjoner for Bispevika passet veldig godt til våre mål og vi ser frem til å inngå et langsiktig partnerskap med OSU. Vi tror at et tett og nært samarbeid mellom byggherre og entreprenør vil skape merverdier både for partnerskapet og boligkjøperne, sier konsernsjef i AF Gruppen, Morten Grongstad.

- OSUs visjon er å utvikle Bjørvika-området til å bli Norges mest attraktive nærings- og boligområde. Vi håper et samarbeid med AF Gruppen skal bidra vesentlig til dette og er villige til å tenke nytt og utradisjonelt for å få det til, sier administrerende direktør i Oslo S Utvikling, Rolf Thorsen.