Skiltforvirring i Gjerdrum. 50-skiltet ble fjernet etter at Veidekkes ansatte ble klar over skiltfeilen.

Veidekke HEVET fartsgrensen ved veiarbeid

Her var det 40 km/t-grense, men da det skulle bygges nye bussholdeplasser ble fartsgrensen satt opp til 50 km/t.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

På Gjeriveien i Gjerdrum kommune, Akershus, er arbeider i gang for å bygge fire etterlengtede busslommer langs veien.

På strekningen der det arbeides, er det 60 km/t-skilting med en kort strekning med 40 km/t-grense på grunn av bebyggelse og en forballbane som ligger rett ved veien.

Skilt oppsetterne har muligens satt opp 50-skilt på hele strekningen uten å tenke på at de faktisk satte opp fartsgrensen på en del av den.

Avisen Romerikes Blad (RB) (krever abonnement) traff Raymond Bøhler, veiarbeider for Veidekke Romerike vest på Gjeriveien:

- Her har det skjedd en tåpelig feil av oss, eller så er det noen luringer som har forsøkt å være morsomme. Vi har inspeksjon her annenhver uke, og det er beklagelig at dette ikke har blitt oppdaget før. Dette skiltet skal selvsagt fjernes snarest, sier Bøhler til RB.

Det er til tider en skiltjungel på landsbygda i Gjerdrum.

Beboere i området opplyser til avisen at 50-skiltingen har stått i 40-sonen i ca. en uke.

Anleggsleder Lars Petter Hefte, har heller ingen god forklaring på hvorfor det midlertidige fartsskiltet har stått så mange dager på gal plass.

- Her har det tydeligvis skjedd en stor glipp og slike ting skal ikke skje. Ting som dette loggfører vi hele tiden og jeg regner med at feilen nå er rettet opp, sier han til RB.

Powered by Labrador CMS