Farlig forbikjøring i tunnel

Denne DB Schenker-merkede transporten startet en forbikjøring på vei inn i en tunnel. Sjåføren fortsatte venstrekjøringen forbi vogntog nummer to inne i tunnelen i en uoversiktlig sving.

Publisert Sist oppdatert

Det var riktignok på natten dette skjedde; 21. oktober  2016,  klokken 2.24. Men det er ikke usannsynlig at det kan komme biler i mot på E16 i Stalheimstunnelen i Hordaland.

- Hele dette forbikjøringsopplegget var idiotisk. Hadde sjåføren vært kjent, hadde han visst at det gikk an å kjøre forbi når man kom til toppen etter tunnelene, sier Erik Veim som har delt den drøye forbikjøringen på Facebook.

Han er ikke ute etter å henge ut eller «ta» noen enkeltsjåfør, men vil sette fokus på at slike forbikjøringer setter liv i fare.

- Det har ikke noe å si om sjåføren er norsk eller utenlandsk. Så det er greit at ikke registreringsskilt vises. Slik skal man helt enkelt ikke kjøre, sier Veim som kjører vogntog og jobber på kontor for Wik Transport & Lager AS i Bergen.

Likevel er DB Schenker-logoen godt synlig under forbikjøringen. Derfor kontaktet AT.no DB Schenker for å få en kommentar til hendelsen.

- Når vi får rede på at transportører innleid av oss kjører trafikkfarlig/ulovlig, tar vi dette opp med bileier. Det er ikke akseptabelt. Da får de ikke kjøre mer for oss. Vi skal undersøke hvem dette var og følge våre prosedyrer i denne saken, sier Einar Spurkeland, kommunikasjonssjef i DB Schenker i Oslo.