Avdelingssjef Marianne Brudevold Eek i NCC Norge AS (t.v.) og Eli Grimsby, byggherre og direktør i Kultur- og idrettsbygg Oslo KF (til høyre), med inngått kontrakt for nye Jordal Amfi. Partene skal nå samarbeide i en intensiv optimaliseringsprosess for å skreddersy Oslos nye hovedarena for ishockey.

NCC bygger Oslos hovedarena for ishockey

NCC Norge AS bygger nye Jordal Amfi for Kultur- og idrettsbygg Oslo KF.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Kultur- og idrettsbygg Oslo KF signerte 26. oktober 2016 kontrakt med NCC Norge AS, som i sterk konkurranse med flere andre entreprenører vant anbudskonkurransen og blir totalentreprenør for nye Jordal Amfi. Kontrakten har en verdi på drøye 400 millioner kroner. Nye Jordal Amfi blir «fossilfri byggeplass».

Bygger for fremtiden

- Vi er nå klare til å iverksette Oslo Bystyres beslutning om å rive Jordal Amfi og bygge ny hovedarena for ishockey på Jordal. Vi skal sørge for å ta med oss noe av historien som ligger i den tradisjonsrike gamle ishallen, og bygge et nytt, ærverdig bygg for fremtiden, sier Eli Grimsby, byggherre og direktør i Kultur- og idrettsbygg Oslo KF.

Grimsby er svært fornøyd med å få med seg NCC Norge AS som totalentreprenør for nye Jordal Amfi.

- NCC har gode erfaringer med gjennomføring av tilsvarende store prosjekter, og vi gleder oss til å gå inn i en intensiv optimaliseringsprosess med entreprenør for å skreddersy anlegget på best mulig måte, sier direktør Eli Grimsby i Kultur- og idrettsbygg Oslo KF.

Nye Jordal Amfi skal bli Oslos hovedarena for ishockey, med et areal på ca. 11.550 kvadratmeter BRA.

 

Prestisjeprosjekt

NCC Norge AS er et datterselskap av svenske NCC AB, som er et av de ledende bygg- og eiendomsutviklingsselskapene i Norden med en omsetning på 52 milliarder SEK.

- Vi er svært tilfreds med å være konkurransedyktige på bygging av en av Oslos viktigste nye idrettsarenaer, og gleder oss til å starte opp prosjektet, sier avdelingssjef Marianne Brudevold Eek i NCC Infrastructure, divisjon Civil Engineering.

Fossilfri anleggsplass

Som andre byggeprosjekter i Kultur- og idrettsbygg, skal også nye Jordal Amfi bygges fossilfritt. Det betyr at alle anleggsmaskiner på byggeplassen skal være elektriske eller gå på biodiesel. Det samme gjelder oppvarming og tørking av byggeplassen.

- Vi opplever at bransjen ønsker å strekke seg når vi konkretiserer krav om fossilfri anleggsdrift. Så langt det lar seg gjøre, er dette standardkrav hos oss i dag, sier direktør Eli Grimsby i Kultur- og idrettsbygg Oslo KF.

- Det passer NCCs strategiske satsing. Vi er kommet langt i det grønne skiftet, og kan tilby byggherrene en rekke bærekraftige løsninger og sertifiseringer, sier avdelingssjef Marianne Brudevold Eek i NCC Infrastructure.

Bredde- og eliteanlegg

Nye Jordal amfi skal bli Oslos hovedarena for ishockey. Den nye hallen skal, i likhet med dagens hall, være en ishall for både elite- og breddeidretten. Hallen skal utformes som en moderne arrangementshall med arealer til publikum, daglig drift, servering, møtevirksomhet, øvrige idrettsfunksjoner og media.

Fakta om Nye Jordal Amfi:
Byggherre: Kultur- og idrettsbygg Oslo KF
Entreprenør: NCC Norge AS
Arkitekt: Hille Melbye
Areal = ca. 11.550 kvadratmeter BRA
Tribuneplasser = ca. 5500 plasser 
Antall plan = 4 stk. (de to øverste kan stenges av ved mindre arrangementer) 
Fossilfri anleggsplass
Planlagt ferdigstillelse: September 2018

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS