Kutter ned høyspentmast

Se video der høyspentmast - og linje - går i bakken/vannet.

Publisert Sist oppdatert

Hallingmast AS på Nesbyen utfører alt av tjenester knyttet til bygging, riving, drift og vedlikehold av de store kraftoverføringslinjene. Gjennom mer enn 25 år har firmaet med 15 ansatte bygget opp en spesiell maskinpark bestående av et 20-talls gravemaskiner, skogsmaskiner og spesialmaskiner rigget med kraner/mannskapslifter.

Firmaet har oppdrag over hele landet, og videoen viser riving av et 2,6 km fjordspenn over Storfjorden av Statnetts linje 132 kV Sykkylven-Ørskog i Møre og Romsdal.

Hallingmasts gravemaskiner har utstyr som benyttes til å spole inn gamle linjer samt strekking av nye. Firmaet har også boretårn og saks for å klippe opp master som skal destrueres.

- Ved bruk av lifter ute i terrenget, har montørene fått en mye bedre og tryggere arbeidsdag. Der en tidligere måtte klatre ut på linjen og eventuelt jekke ned hele fasen for å komme til arbeidsstedet, gjør vi nå enkelt jobben fra en sikker plass i mannskapskurven. Dette har bidratt til å gjøre den tradisjonelle linjejobben mye lettere ved nybygg og ikke minst ved senere vedlikehold, sier daglig leder Stein Erik Livgård i Hallingmast AS.