Tesab grovsikteverk 1150 på 30 tonn.
Tesab grovsikteverk 1150 på 30 tonn.

Mineralteknikk AS relanserer Tesab

Mineralteknikk AS i Sandnes representerer nå Tesab i det Norske markedet.

Publisert Sist oppdatert

Tesab Svenska AB i Sundsvall, Sverige, har over flere tiår produsert, utviklet og solgt mobile knusere, sikter og transportørløsninger for mineralhåndtering. Tesab flyttet selve produksjonen av maskinene til «clusteret» av denne typen utstyr midt i hjertet av Nord-Irland for ca. ti år siden.

Design og konstruksjon av maskinene er stadig styrt med jernhånd fra Sverige, og målet har hele tiden vært å beholde den grove hardføre utførelsen som denne typen utstyr behøver for å fungere - spesielt under skandinaviske krevende forhold.

Grovbygd

Nå relanserer Sandnes-firmaet Mineralteknikk AS det tradisjonelle svenske fabrikatet i det norske markedet.

Tesab fokuserer i dag på kunder i «proff-segmentet» eller brukere som ønsker kontinuerlig drift av blant annet knuseverkene.

Flertallet av konkurrentene fokuserer utelukkende på salgsvolum, og dette medvirker til at spesielt knuseverkene får en lettere utførelse tilpasset sentral-europeisk stein (som i all hovedsak består av kalkholdig lettknust masse).

Tesab produserer utelukkende grovbygde konstruksjoner som skal kunne håndtere harde og slitesterke mineraler og berg. Kompromisser, der lettere utførelse er i fokus, er bortimot fraværende. Dette kommer tydelig frem av maskinenes høye egenvekt.

Tesab 700i kjeftknuser på 47 tonn.
Tesab 700i kjeftknuser på 47 tonn.

 

Tradisjonell design

Salgssjef i Mineralteknikk Peder Kvamme roser produsentens vilje til å tviholde på solid utførelse:

- Tesab har vist en evne til å tenke nytt, samtidig med at verkene beholder tung og grovbygd konstruksjon. Der hvor mange produsenter fokuserer på lette materialer, deksler, og kun å få utstyret til å bli lettest mulig, har Tesab fortsatt utviklingen av få, men gode, solide modeller. De vinner neppe noen «Red Dot award» med det første, men det er, og har heller aldri vært en målsetning. Design på bekostning av funksjon er blitt en uting spesielt med tanke på hardt, slitende norsk fjell. 

Den skandinaviske utfordringen

Skandinavia er i dag i en særskilt posisjon innen bergverksdrift. Spesielt for Norge er at vi har høyere og høyere volum av eksport av norsk gråberg.

Kvaliteten på steinen vår er unik i europeisk sammenheng, noe som vises godt på eksportstatistikker. Noe av årsaken til dette er høyt kvartsinnhold som igjen bidrar til utfordringer med å finne utstyr godt nok til å prosessere varene.

Komplett produktspekter

Mineralteknikk opplyser i en pressemelding at de i samarbeid med Tesab kan levere ett bortimot komplett produktspekter for proff-segmentet. Dette består av blant annet mobile knuseverk, sikteverk og transportørløsninger i en mengde utførelser.