VINNERNE: Espen Blåfjelldal og Helen Austad på Valdres Mathus i Bagn i Oppland, er vinnerne av Motors kåring av Årets veimat 2016. Maten er ujålete og god, hjemmelaget og av gode råvarer. Her kan alle føle seg velkomne.
VINNERNE: Espen Blåfjelldal og Helen Austad på Valdres Mathus i Bagn i Oppland, er vinnerne av Motors kåring av Årets veimat 2016. Maten er ujålete og god, hjemmelaget og av gode råvarer. Her kan alle føle seg velkomne.

Den beste veimaten er kåret

Se de beste spisestedene langs veiene i Norge. Er din favoritt med på listen?

Publisert Sist oppdatert

Valdres Mathus vant NAF-magasinet Motors kåring av Årets veimat i 2016.

- Vi har jobbet hardt for dette, sier Espen Blåfjelldal som sammen med Helen Austad driver Valdres Mathus. - Dette er uvirkelig og fantastisk gøy.

Mathuset i Bagn var blant finalistene også i fjor, og i år nådde de altså helt til topps. På Valdres Mathus serveres «raus og ujålete mat til en god pris, uten at det fires verken på råvarene, utførelsen eller servicen.»

- Du skal blir godt tatt imot hos oss, og du skal få en god opplevelse, sier Blåfjelldal.

Nærmere 100 steder var nominert av lesere og NAFs lokalavdelinger i årets konkurranse om å bli årets spisested langs norske veier. NAF-magasinet Motor har i løpet av sommeren testet 70 av disse stedene.

I tillegg til vinneren har Motor plukket ut 13 finalister. Med fjorårets vinner, Trattoria Capri i Finnmark, og fjorårets finalister har magasinet samlet en liste på 25 gode spisesteder:

Se de 25 spisestedene her (nederst i artikkelen på motor.no).