STRÅLENDE MASKINSALG: Direktør i MGF, Anita Hall, foran den ferske statistikken fra salget av anleggsmaskiner.

Tror på maskinrekord

SOLLI PLASS (AT.no): Det har luktet svidd av maskinsalget så langt i år.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Tirsdag 16. august presenterte Maskingrossisternes Forening (MGF) tallene for hvor mange maskiner deres medlemmer har solgt i andre kvartal 2016. Tallene underbygger inntrykkene vi i AT.no jevnt over har fått når vi treffer leverandører og entreprenører rundt i Norge: Det er høy aktivitet.

2. kvartal i år ble det beste kvartalet MGF registrerer noensinne. Bedriftene som er medlem i MGF og rapporterer til statistikken, oppgir et samlet salg på hele 1563 maskiner i månedene april, mai og juni. Gjennomsnittet for 2. kvartal gjennom historien er 1132 maskiner, og til sammenligning i litt nyere tid viser tallene at det ble solgt 182 flere maskiner i 2. kvartal i 2016 enn samme kvartal i fjor.

Etter første halvår i år er det solgt 2289 maskiner blant MGFs medlemmer. Etter første halvår i fjor hadde medlemmene solgt 1995 maskiner. For å finne rekorden for et helt år, må man tilbake til 2007 da MGF-medlemmene rapporterte om 4175 solgte maskiner. Med tanke på at MGF-medlemmene solgte 4152 maskiner i fjor, altså 23 maskiner færre enn rekordåret, kunne MGF-direktør Anita Hall trygt oppsummere presentasjonen med følgende ord:

- Slik det ligger an nå, blir det god grunn til å sprette champagnen ved nyttår. Det forutsetter selvfølgelig at salget på høsten fortsetter som det har vært så langt.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS