SIGNERING: Wacker Neusons toppsjef, Cem Peksaglam (t.v.) og Zhou Diming, utviklingsdirektør i Pinghu-distriktet, signerer avtalen som klargjør for å sette spaden i jorda.
SIGNERING: Wacker Neusons toppsjef, Cem Peksaglam (t.v.) og Zhou Diming, utviklingsdirektør i Pinghu-distriktet, signerer avtalen som klargjør for å sette spaden i jorda.

Wacker Neuson bygger i Kina

Wacker Neuson etablerer produksjon i Kina, og det er forventet at den første gravemaskinen kommer ut av den nye fabrikken tidlig i 2018.

Publisert Sist oppdatert

Det er hovedsakelig kompakte gravemaskiner for det kinesiske markedet som skal produseres ved den nye fabrikken som skal bygges i Pinghu 30 km utenfor Shanghai. Området Wacker Neuson har sikret seg er 135.000 m² stort, og selve bygningsmassen vil bli 30.000 m². Byggingen starter høsten 2016 og fabrikken skal stå ferdig sent i 2017.

Nylig var Wacker Neuson-toppsjef Cem Peksaglam i Kina for å signere kontrakten om bygging av fabrikken.

- Vi har lett lenge etter riktig lokasjon, og har til slutt landet på Pinghu som tilfredsstiller våre ønsker, og de lokale myndighetene har vært helt fantastiske, sier Peksaglam.

Selv om det kinesiske anleggsmarkedet har stupt de senere årene, er det fremdeles verdens største marked. AT.no var på pressekonferanse med Peksaglam på Bauma China for fire år siden, og allerede da flagget han at Wacker Neuson ønsket å etablere seg i Kina for å ha nærhet til det store markedet.

Billig arbeidskraft i Kina ansees ikke lenger som noe spesielt stort fortrinn, men nærheten til markedet er desto viktigere. I tillegg har Wacker Neuson en global strategi, og i dette bildet spiller selvsagt det kinesiske markedet en rolle. Selskapet har solgt produktene sine i Kina i mer enn 20 år.