Stående fra venstre: Stig Valhammer, Geir Tore Midttømme, Lars Stokdal, Øyvind Raanes, Jan Erik Holten, Olle Eurenius, Ingebrigt Eidsmo, Pål Christian Garlie og Ola Barkelius.Sittende fra venstre: Johan Hansson (Avdelingssjef nord i Peab Anlegg AS, Avd,Sjef Nord), Jon Mikal Solberg (daglig leder i Solberg Maskin) og Ivar Roland (daglig leder i Peab Anlegg AS).

Peab kjøper maskinentreprenør i Trondheim

Peab Anlegg har kjøpt opp 90,3 prosent av aksjene i maskinentrepenør-selskapet Solberg Maskin AS.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

- Bakgrunnen for oppkjøpet er at vi ønsker å styrke vår konkurransekraft i anleggsmarkedet i Midt-Norge generelt, og Trondheim spesielt, sier administrerende direktør Ivar Roland i Peab Anlegg.

Peab Anlegg har i flere år hatt et tett samarbeid med Solberg Maskin på ulike prosjekter i Trondheimsregionen. Avdelingssjefen Johan Hansson i Peab Anlegg er overbevist om at oppkjøpet vil gi positive effekter for begge parter.

- Vi har kjøpt et solid og veldrevet selskap. Solberg Maskin består av dyktige fagarbeidere med spesialkompetanse og sertifiseringer som vi kommer til å ha bruk for på prosjekter i fremtiden. Vi samarbeider godt, og har mange av de samme verdiene og kulturen, sier Hansson.

67 ansatte

Solberg Maskin har 67 ansatte og holder til på Heimdal i Trondheim kommune. Selskapet hadde en omsetning på ca. 88 millioner kroner i 2015.

Selskapet ble startet i det små på Lundamo i 1985 av Jon Mikal Solberg som fortsatt er daglig leder i selskapet.

Det første innkjøpet var av en gravemaskin brøyt X2B. I 1993 ble navnet endret til Solberg Maskin og det ble stiftet et aksjeselskap.

Solberg tror på vekst

Etter oppkjøpet fortsetter daglig leder Jon Mikal Solberg som deleier i selskapet med 9,7 prosent av aksjene. Han er svært fornøyd med å ha fått Peab Anlegg inn på eiersiden.

- For våre ansatte betyr dette at arbeidsplassen deres blir enda tryggere fremover. Dette er viktig for meg som daglig leder, da de ansatte i Solberg Maskin representerer faglig dyktighet med unik kompetanse. Med dette som grunnlag, vil et samarbeid med Peab Anlegg som eier og samarbeidspartner gi en grobunn for vekst i fremtiden, sier han.

Powered by Labrador CMS