Gunnar Thorud fotografert i dat han ønsket velkommen til åpent hus hos A-K maskiner i 2015.
Gunnar Thorud fotografert i dat han ønsket velkommen til åpent hus hos A-K maskiner i 2015.

Gunnar Thorud ny Volvo-direktør

Gunnar Thorud, tidligere direktør i A-K maskiner, blir ny direktør i Volvo Maskin AS etter Jon Vislie som går av med pensjon.

Publisert Sist oppdatert

Dette bekrefter Vislie overfor AT.no. Thorud tiltrer som adm. direktør 3. oktober, og vil jobbe sammen med Jon Vislie inntil han går av ved årskiftet 2016/-17. De ansatte i Volvo ble gjort kjent med ansettelsen av Thorud i forrige uke.

- Det blir en spennende tid og en grei avslutning for mitt vedkommende, sier Vislie som snart blir 68 år.

Det er ikke planlagt noen fortsettelse i Volvo-organisasjonen for ham når han går av som adm. direktør.

Når det gjelder Gunnar Thorud, var han leder i A-K maskiner fra 2008 til han gikk av i 2016. A-K maskiner omsatte for 1052 mill. kroner i 2015.

Jon Vislie går av med pensjon ved årsskiftet 2016/-17.
Jon Vislie går av med pensjon ved årsskiftet 2016/-17.

Volvo Maskiner AS omsetter årlig for over det dobbelte av dette, så Thorud går fra å lede en stor organisasjon til å lede en enda større en.

- Jeg har stor respekt for det som Volvo Maskin har bygget opp. Jeg har en god følelse overfor å videreforedle dette. Jeg kan litt om kapitalbransjer fra før, og hos Volvo i enda større grad enn hos A-K maskiner dreier det seg om store summer, sier Thorud til AT.no.

- Det som gleder meg mest, er at Volvo har satset knallhardt på service, og at man har et særdeles godt utgangspunkt for å videreføre dette. Fremfor alt er det maskinbrukerne vi jobber for.