Bilde fra Trondheim 20. januar 2016.
Bilde fra Trondheim 20. januar 2016.

Aksepterer ikke «brøytebøtene»

- Vi aksepterer i utgangspunktet ingen av sanksjonene.

Publisert Sist oppdatert

Dette sier adm. direktør  Kurt Opseth til Adresseavisen i forbindelse med at Statens vegvesen har gitt Mesta over tre millioner kroner i bøter for manglfullt utført vintervedlikehold i Trondheim og i Malvik, Selbu og Klæbu.

NB: AT.no henviste til en artikkel i Adresseavisen på papir 1. juni 2016, der det sto at Opseth skal ha uttalt: «Det er uaktuelt for Mesta å betale alle bøtene for dårlig brøyting». Dette er ikke et sitat som kan tilskrives Opseth (det ble ved en feiltakelse merket med sitatstrek av desken, har journalisten oppgitt som grunn, ifølge Mesta AS). Adresseavisa beklaget dette på trykk i en utgave av papiravisen samme uke. AT.no har nå rettet i artikkelen her på AT.no, etter å ha bltt gjort oppmerksom på dette av Eskil Sand, kommunikasjonsrådgiver i Mesta AS.
 

Den samlede millionsummen er et resultat av 34 sanksjoner (bøter) etter «nærmere 130 avvik».

- Vi aksepterer i utgangspunktet ingen av sanksjonene og vil sammen med Statens vegvesen ta en grundig gjennomgang av hver enkelt. Etter vårt syn er de samlede bøtene altfor høye, sier Opseth til avisen.

Mesta skal lære av sine feil, sammen med Statens vegvesen, slik at brøytingen skal bli nærmere forventningene fra tildelingsmyndigheten kommende vinter.

Les mer av det Opseth uttalte om Mesta vintervedlikehold i Adressa (Krever abonnement).