Odda: Tor Steinar Tveit er svogeren til Thord, og elsker bilberging. Tor Steinar er lett å få øye på da e-sigaretten alltid er med.
Odda: Tor Steinar Tveit er svogeren til Thord, og elsker bilberging. Tor Steinar er lett å få øye på da e-sigaretten alltid er med.

Andre sesong av «Vinterveiens helter» kommer i august

29. august returnerer dokumentarserien «Vinterveiens helter» på National Geographic Channel. Programmet er filmet i Odda, Eidfjord, Orkanger og Overhalla, og vises for et internasjonalt publikum med nedslagsfelt på 155 millioner husholdninger.

Publisert Sist oppdatert

Etter en strålende premieresesong i flere Europeiske markeder, er National Geographic Channel klar med en ny sesong av Vinterveiens helter, der kanalen følger et knippe bilbergere gjennom en tøff norsk vinter. I år har produksjonen konsentrert seg om færre områder, og har vært tilstede under hele vinteren.

- Det utfordrende vinterhalvåret er deres arbeidsplass, og hver dag rykker de ut for å hjelpe sjåfører som er involvert i store og skremmende ulykker, sier produsent Emma Thoren i ITV Studios Norge.

Årets produksjon har fulgt bilbergerne Thord Paulsen og hans team i Odda, «legenden» Bjørn Lægreid i Eidfjord, ungguttene Kristoffer Mo, Erik Flisen og Marius Winum i Orkanger og Trondheim, samt far og sønn Jo Roger og Ole Henrik Blengsli i Overhalla.  

- Vi er heldige som har fått lov til å filme en så flott gjeng. De er ekte helter som takler alle utfordringer for å hjelpe oss bilister, legger Emma Thoren til.

Premiere i Europa og Afrika til høsten

Innspillingen ble gjort i løpet av fire måneder vinteren 2015-2016. Resultatet er ti nye episoder med sesongpremiere 29. august 22.00 i Norge, Sverige, Danmark og Finland. Deretter ruller den ut på National Geographic Channel i Europa og Afrika denne høsten. Serien har et totalt nedslagsfelt på 155 millioner husholdninger.

- Vi er så stolte over Vinterveiens helter! Både interessen fra seerne her i Norge og internasjonalt, men ikke minst er vi stolte over gutta som er med på å vise frem det beinharde yrket sitt og vår norske vinter, sier Vibeke Lia, Head of Programming i FOX Networks Group Norge 

Første sesong ga seerrekord

Første sesong hadde norgespremiere 31. august 2015, og er med sine 131.000 seere det mest sette programmet på tv-kanalen noensinne.

De norske bilbergerne har vist seg populære i flere av markedene, og har utmerket seg i land som Sverige, Danmark, Bulgaria, Italia og Storbritannia.

Vinterveiens helter er National Geographic Channels første dokumentarserie utelukkende fra Norge, produsert av ITV Studios Norge, for et internasjonalt publikum.

Dokumentarserien følger et knippe bilbergere gjennom en beinhard norsk vinter. Det typiske vinterværet fører ofte til ulykker og kolonnekjøring. I Vinterveiens helter er tv-seerne flue på veggen når bilbergerne må ut på risikofylte redninger, konkurrere om oppdrag og støter på utfordringer med norske og utenlandske sjåfører.