Atlas Copco Powerbit heter den nye serien borkroner som nå er lansert.
Atlas Copco Powerbit heter den nye serien borkroner som nå er lansert.

Satser 450 mill. på borkroner

Atlas Copco lanserer en ny serie borkroner for boring over jord. Produktet kommer som et resultat av tung satsing ved fabrikken i Fagersta.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Hele 450 millioner svenske kroner har Atlas Copco investert i fabrikken i Sverige, og fabrikken er nå rigget for å øke produksjonen med 50%.

Atlas Copco Powerbit heter den nye serien borkroner som skal ha betydelig lengre levetid. Serien kommer i færre modeller med tanke på at det skal være enklere for kunden å velge riktig krone.

Mer kraft

Patentert retrac- og frontdesign med kort retrac, større dropsenter og spylehull, bedre spyleegenskaper og mindre forskjell i diameter mellom front og retrac, er blant detaljene Atlas Copco lister opp i pressemeldingen.

Optimalisert varmebehandling gir kronene forbedret motstand mot slitasje, hardere og sterkere stålkropp og 10% forbedret bruddstyrke. Alle kronene er sporbare med eget produkt- og batchnummer inngravert.

Patentert stiftteknologi

Powerbit får med ny Trubbnos-patentert stiftfasong mer volum av hardmetall der slitasjen på stiften er størst. Trubbnos-stifter har lengre levetid enn semiballistiske stifter med samme borsynk. Dette gir også lengre intervall mellom slipningene.

Tester viser at Atlas Copco oppnådd følgende resultater med de nye borkronene:

Opptil 20% lengre levetid

Opptil 50% flere boremeter før første sliping

Opptil 15% flere boremeter mellom hver sliping

Opptil 10% bedre borsynk

Lanseringen av Powerbit starter med T45 gjenge i diametere 75 mm og 89 mm. Stiftdiameteren på Trubbnos-stiftene er Trubbnos 12 mm eller Trubbnos HD 12,7 mm. Én av hver type, i alt fire varianter, gjør det enkelt å velge riktig borkrone for de aller fleste oppgaver.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS