Atlas Copco 100 år i Norge

I dag, fredag den 13. mai, feirer Atlas Copco 100 år i Norge.

Publisert Sist oppdatert

Atlas Copco ble etablert i Oslo 13. mai 1916 under navnet Norsk AS Diesel Motorer. Med fokus på dieselmotorer vokste selskapet raskt. Siden den gang har Atlas Copco hjulpet norsk industri, anlegg- og gruvevirksomhet med produkter, systemer og tjenester med henblikk på å øke kundenes produktivitet og lønnsomhet.

I dag har Atlas Copco 180 medarbeidere i Norge med ansvar for salg og kundeservice som jobber tett opp mot våre kunder.

Fra 1948 var kjerneområdet trykkluftutstyr og kompressorer for industri, anlegg- og gruvevirksomhet, da under navnet AS Atlas Diesel.

I etterkrigstiden var utstyr fra Atlas Copco i bruk i forbindelse med utbygging av vei, jernbane, vannkraftanlegg og industri over hele Norge. I 1956 byttet selskapet navn til Atlas Copco som er forkortelse for "Compagnie Pneumatique Commerciale".

I dag leverer Atlas Copco kompressorløsninger for alle typer landbasert industri, løsninger for olje- og offshore og for marin industri. Høyteknologiske produkter utviklet for å bidra til en bærekraftig produksjon.

Produktene har blitt langt mer miljøvennlige og ergonomiske, opplyser Atlas Copco i en pressemelding. Energibehovet ved for eksempel slipeprosesser er redusert med 40% og opptil 90% for monteringsprosesser. De seneste årene har Atlas Copco i tillegg til trykkluftdrevne verktøy også utviklet elektriske digitaliserte verktøy for monteringsindustrien som optimaliserer kvalitetsnivået på sluttproduktene, og også hydraulisk vri og strekkverktøy for momenter opp til 100 000 Nm.

Tunnelrigger fra Atlas Copco kan leveres med kraftige bormaskiner. I dag finnes også helautomatiserte borerigger og førerløse lastemaskiner utviklet av Atlas Copco som gjennom datastyring og sensorer på en trygg måte, tar ut berg og malm dypt under føttene våre.

- Det har vært en flott reise siden Atlas Copco Group ble etablert i Norge i 1916. Vi har en sterk produktportefølje i landet. Norge er definitivt viktig for suksessen til Atlas Copco Group, sier Ronnie Leten, Konsernsjef i Atlas Copco Group.