De fire kvinnelige (av 12 totalt) styremedlemmene fra venstre: Anna Lewandowska (fra Polen), Ruth Haug (Norge),  Amanda Elioff (USA), Jenny Yan (Kina).
De fire kvinnelige (av 12 totalt) styremedlemmene fra venstre: Anna Lewandowska (fra Polen), Ruth Haug (Norge), Amanda Elioff (USA), Jenny Yan (Kina).

Ruth i tunneltoppen

Ruth Gunlaug Haug er valgt som visepresident i verdens største tunellorganisasjon.

Publisert Sist oppdatert

International Tunneling and Underground Space Association (ITA) består av 73 medlemsland. Hovedmålet er å spre kunnskap, og utveksle erfaring, innen teknologi og utnyttelse av plass under bakken. Med urbanisering og fortetting i de store byene blir dette stadig mer aktuelt tema.

Ruth Gunnlaug Haug ble nylig valgt til visepresident i organisasjonen.

- Det er veldig interessant å få være med på ITAs videre utvikling. Styret består av 12 fageksperter med forskjellige kulturer, erfaringer og ulike syn på mange saker.  Dette er også et veldig spennende område som påvirker måten vi lever livene våre på i storbyer. Mye av arbeidet foregår via working groups og komiteer hvor mang nordmenn er med. Det at kongressen kommer til Bergen til neste år er ekstra gøy, sier hun.

Rekrutterer ungdom

Haug har vært styremedlem i ITA tre år og har blant annet bidratt med å implementere et program for å få rekruttert yngre ingeniører til denne type bransjearbeid. I år ble også norske Sindre Log fra Robbins valgt til leder av Young Members.

Hun håper norske rådgivere og entreprenører ser verdien av å profilere seg for et så stort internasjonalt publikum.

Til vanlig jobber Haug som divisjonsdirektør for vei i Rambøll. Hun har tidligere erfaring fra Statens Vegvesen og Leonhard Nilsen og Sønner, LNS.

Opplæring, fokus på sikkerhet og bærekraftige løsninger er noen av stikkordene som organisasjonen jobber med. For eksempel bidrar ITA i stor grad med erfaringsutveksling og opplæring i land under utvikling.

Årlig kongress til Bergen

ITA arranger årlig World Tunnelling Congress som samler flere tusen deltagere fra hele verden.  Neste år skal den holdes i Bergen. «Call for papers» har deadline 15.juni.