Nyhet fra Engcon

Engcon lanserer nå det nye styresystemet SS9-2 for tiltrotator, et styresystem av typen «4-slanget». Det nye styresystemet skal bidra til sikrere graving.

Publisert Sist oppdatert

Styresystemet SS9-2 bygger på at tiltrotatoren kobles til mot to dobbeltvirkende trykkledninger og to returledninger, for så å bli styrt av gravemaskinens egen proporsjonalfunksjon.

Sikrere låsing

- Da vi utviklet SS9-2, var nøkkelordet sikkerhet. Dette nye styresystemet tilfredsstiller Europa-normen SS EN ISO 13849-1:2008, sier Roberth Jonsson, som er prosjektleder hos Microprop, som bygger Engcons styresystem.

Jonsson opplyser at låsefunksjonen er blitt enda sikrere, og metodikken tilfredsstiller kravene i EN 13031, og minner sterkt om det proporsjonale styresystemet DC2. - Dessuten har vi økt antall programmoduser til sju, fra tidligere fire i den forrige versjonen SS9. De er dessuten enkle å endre, sier han i en pressemelding fra Engcon.

Forbedret display

SS9-2 håndterer maskiner med spenningsdipper, som kan være et vanlig problem på 12-voltsmaskiner ved oppstart.

En annen forbedret funksjon i SS9-2, er tydeligere feilindikasjoner og alarmkoder. De vises nå «oversiktlig i displayet».

- For oss er det viktig å lytte til ønsker fra brukerne og også ta disse med oss inn i innovasjons- og utviklingsarbeidet, sier Fredrik Jonsson, utviklingssjef i Engcon.

Høsten og vinteren 2015 ble SS9-2 testet i felt, og Engcon startet «serieleveranse» av SS9-2 i første halvdel av 2016.