Daglig leder Svein Solli i SpeditionsCompagniet er redd Bring knekker mindre speditører.
Daglig leder Svein Solli i SpeditionsCompagniet er redd Bring knekker mindre speditører.

Er lei raseringen fra Bring

Små og mellomstore speditører er oppgitt over prisdumpingen fra Bring. - Vi driver fullt lovlig og forsvarlig, sier konserndirektør kommunikasjon Elisabeth Gjølme i Posten/Bring.

Publisert Sist oppdatert

- Statsselskapet «stjeler» våre primærkunder med å dumpe prisen 40% under våre priser, forteller daglig leder Svein Solli i SpeditionsCompagniet i Vestby til AT.no.

Han leder et firma som har spesialisert seg på transport til og fra Tyskland, Italia og Nederland. I tillegg tilbyr SpeditionsCompagniet transport verden over via samarbeidspartnere, både med bil, båt eller fly.

- Statssubsidiert selskap

Solli sier at prisdumpingen gir betydelige tap for mange spedisjonsselskaper som «rett og slett blir rasert». Solli viser også til at Bring som subsidieres av staten ikke nødvendigvis tjener penger på denne prispolitikken.

- Derimot er det snakk om prestisje og det å ta markedsandeler, sier Solli og fortsetter:

- Mindre spedisjonsselskaper må sette et tak det ikke er mulig å gå under når prisene skal settes. Det må være noe galt fatt når et statssubsidiert selskap som Bring bare kan kjøpe aktører i det private næringsliv, for så å legge det under statlig styring. Kjøpet av Espeland nylig er et typisk eksempel, sier Solli som understreker at noen må ta tak for å endre denne prispolitikken.

- Bring er ikke «statssubsidiert»

- Bring driver fullt lovlig og forsvarlig spedisjonsvirksomhet i et nasjonalt og internasjonalt marked preget av sterk konkurranse, sier Brings konserndirektør kommunikasjon, Elisabeth Gjølme til AT.no.

Hun tilbakeviser også flere av påstandene fra Solli:

- Bring dumper ikke prisene, og er heller ikke «statssubsidiert». Vi driver på helt ordinære forretningsmessige vilkår både når det gjelder innenlands- og utenlands transport. At Bring kjører med utenlands kapasitet på internasjonale oppdrag er både lovlig og vanlig, sier Gjølme.

Hun understreker også at oppkjøpet av Espeland skjer ut ifra markedsmessige vurderinger for å styrke Brings kapasitet og posisjon i det innenlandske transportmarkedet og selskapets tilstedeværelse i innlandet.