O&K RH120-E forgraver. Alle
O&K RH120-E forgraver. Alle

Selger maskiner fra Sydvaranger

Auksjonen.no har fått i oppdrag å selge noen av maskinene fra konkursen i Sydvaranger Gruve AS.

Publisert Sist oppdatert

På nettstedet sydvarangerequipment.com  kan man registrere seg for å bli varslet om når auksjonen starter. Blant det som skal auksjoneres bort er O&K RH 120-E forgraver, Cat 777F tipptrucker, Cat 785D tipptrucker, Cat D10T dozere, Cat 992K hjullaster, Cat 844H hjuldozer og Cat 16M veihøvel.

I tillegg skal borerigger og et Vossloch G1000BB, 2009-modell, lokomotiv.

Maskinene fraktes til havna

- Det er sannsynlig at det blir auksjon rett over påske. Nå flyttes flere av maskinene fra gruveområdet ved Bjørnevatn ned til havna i Kirkenes, slik at maskiner og utstyr kan fraktes sjøveien når de selges, dersom det er det letteste for de nye eierne, sier prosjektleder Geir Brendemo i Auksjonen.no AS.

Det har vært forhandlinger med interesserte til å overta gruveområdet og maskiner fra Sydvaranger Gruve etter at det ble åpnet konkurs for selskapet i november 2015. Foreløpig uten konkrete resultat å vise til.

Fakta om Auksjonen.no

I April 2010 ble nettsiden Auksjonen.no lansert av eierne bak Motorcompaniet AS som siden 1987 har drevet med tradisjonelt auksjonssalg. I januar 2012 ble Auksjonen.no AS etablert, med fokus på salg av overskuddsmateriell for næringslivet, objekter for banker og finansieringsselskaper, samt konkursbo.

Auksjonen.no AS har hovedkontor i Tønsberg og selskapet har avdelinger i Trondheim, Kristiansand og Skjeberg (Østfold).