Med 29 års erfaring som importør av Terex-Schaeff entreprenørmaskiner, er Johnny Lauritzen fra Maskinhuset A/S i Danmark klar for oppgaven for å øke Terex-Schaeffs markedsandel i Norge.
Med 29 års erfaring som importør av Terex-Schaeff entreprenørmaskiner, er Johnny Lauritzen fra Maskinhuset A/S i Danmark klar for oppgaven for å øke Terex-Schaeffs markedsandel i Norge.

Ny Terex-importør

Importen av anleggsmaskiner fra Terex-Schaeff til Norge er overtatt av danske Maskinhuset A/S, som er i gang med å bygge opp et forhandlernettverk.

Publisert Sist oppdatert

Danske Maskinhuset A/S har overtatt som importør av Terex-Schaeff anleggsmaskiner til det norske markedet. Avtalen med Terex-konsernet ble inngått i august 2015, og trådte i «full kraft» fra 1. februar 2016.

Fra sommeren 2015 til februar 2016 har Maskinhuset levert 35 maskiner til Norge, og nå skal salget økes med et nytt forhandlernettverk.

- Vi fikk i oppgave av Terex-konsernet å selge i Norge. Vi kunne ikke si nei. Fra før kjenner vi en del til det norske markedet, der vi har solgt mange brukte Terex-Schaeff-maskiner gjennom flere tiår. Nå er oppgaven en annen. Det handler om salg av nye maskiner, og ikke minst service og delesalg, sier direktør Johnny Lauritzen i Maskinhuset A/S.

Hovedlager i Sandefjord

Han opplyser at selskapet er på jakt etter norske forhandlere.

- Vi trenger åtte til ti norske forhandlere. Fire er allerede på plass.

Det er inngått avtaler med forhandlere i Mandal, Lillesand, Sandefjord og Narvik. Hovedlageret skal etableres hos Anlegg & Miljøservice AS i Sandefjord som skal ta seg av distribusjonen i Norge og salg av reservedeler til norske forhandlere og kunder.

Alle forhandlere skal ha lager av både maskiner og reservedeler til maskinene.

Trenger lokal kunnskap

- Salget av Terex-Schaeff-maskiner har de siste årene dalt stille og rolig i Norge. Det er en utvikling vi skal snu. Ser vi på det tilsvarende salget ellers i Europa, er dette sterkt stigende. Derfor er det avgjørende at vi får tak i noen dyktige lokale krefter som har kunnskap til det store geografiske markedet i Norge, sier Lauritzen.

Maskinhuset A/S ble etablert i 1979 og har siden 1987 fungert som dansk Terex-Schaeff-importør. Maskinhuset opplyser i en pressemelding at de er Europas største Terex-Schaeff-forhandler med et salg på over 10.000 store og mellomstore maskiner. Terex-konsernet er i sin tur en av verdens største produsenter av maskiner til bygge- og anleggsbransjen.

Bulder beholder verk og dumpere

AT.no får opplyst av Bulder Maskin AS at de beholder importen til Norge av knuse- og sikteverkene Terex Finlay, samt dumpere fra Terex.