Denne nye skuffeknuseren, BC 2500, fra Atlas Copco skal vises for første gang på anleggsmessen Bauma i München i april 2016.
Denne nye skuffeknuseren, BC 2500, fra Atlas Copco skal vises for første gang på anleggsmessen Bauma i München i april 2016.

Forbedret skuffeknuser fra Atlas Copco

På Bauma 2016 presenterer Atlas Copco en ny generasjon BC-skuffeknusere med «opptil 80 % høyere arbeidskapasitet enn forutgående modeller».

Publisert Sist oppdatert

Selskapet opplyser i en pressemelding at stor motstandsdyktighet mot slitasje og materialtretthet samt økt driftssikkerhet til tross for et betydelig lavere vedlikeholdsbehov gjør den nye generasjonen til «en av de beste i klassen».

Den er konstruert for maskiner på 22–38 tonn og kommer i to versjoner: BC 2500 og BC 3700.

Skuffeknusere kan være et godt valg ved mindre oppgaver innen riving, gjenvinning og veibygging. De nye modellene har en kapasitet på opptil 110 tonn/time.

Forbedret produktivitet

En sirkulær knusesyklus skal gi de nye BC-skuffeknuserne opptil 80 % høyere produktivitet enn tidligere modeller.

Tvillingdriftssystemet har to kraftige hydraulikkmotorer. Systemet skal kunne gi et «fremragende» moment allerede fra oppstarten, og bruke hele lastekapasiteten uten fare for blokkeringer.

I meldingen står det videre:

Slurefrihet fra oppstart sikrer en jevn kraftoverføring og hindrer at lagrene utsettes for ekstra belastning. Det interne kraftoverføringssystemet gir en smidigere form uten at det går på bekostning av lastekapasiteten, noe som gir økt anvendelighet og pålitelighet.

Bauma 2016

To praktiske funksjoner skal sikre stabil produktivitet. Den ene er en automatisk antilåsemekanisme som skal sikre kontinuerlig distribusjon av materialet, slik at også større biter føres i retning av skuffeåpningen. Den andre er rotasjonsretningen kan vendes når metarialer setter seg fast.

Alle slags inerte materialer, blant annet asfalt, stein, betong samt gruve- og steinbruddsmaterialer, kan knuses og gjenvinnes på stedet med en riggmontert BC-steinknuser. Atlas Copco opplyser i pressemeldingen at BC 2500 skal vises på deres område under anleggsmessen Bauma i München i april 2016.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS