BEHOLDER MERKENAVNET: Normet tar over Meyco-produktene fra Atlas Copco, og kan beholde merkenavnet Meyco i inntil to år etter overtakelsen.
BEHOLDER MERKENAVNET: Normet tar over Meyco-produktene fra Atlas Copco, og kan beholde merkenavnet Meyco i inntil to år etter overtakelsen.

Normet med nytt oppkjøp

Normet har kjøpt tørrsprøyteutstyr fra Atlas Copco.

Publisert Sist oppdatert

Det er Meyco-maskinene Normet kjøper fra Atlas Copco. Atlas Copco kjøpte Meyco for noen år siden, men nå skifter de altså hender. Normet kan bruke det innarbeidede varemerket i to år etter overtakelsen.

Meyco startet virksomheten for mer enn 50 år siden. I 2013 kjøpte Atlas Copco opp Meyco som da var eid av BASF Construction Chemicals Europe AG. Nå er det altså finske Normet som tar over.

- Oppkjøpet er strategisk og passer godt for Normet. Produktene utvider spekteret vil kan tilby våre eksisterende kunder innen gruve og tunnelvirksomhet, sier Normet-president Tom Melbye.

Utstyret består av to modeller, den lille Piccola og den store GM. Mørtelen skytes ut av et magasin og tilføres vann på veien. Maskinene er i fremste rekke beregnet på reparasjoner, og ikke sprøyting over store flater som vårsprøyteriggene som finnes på markedet.

Det som er litt interessant med norske øyne er at sprøytemembran som Karl Gunnar Holter har tatt doktorgrad i, påføres med slike pumper som Normet nå har fått inn i porteføljen.

- Det er ikke et voldsomt stort marked for dette i Norge. Alt som går på sikringssprøyting i Norge er våtsprøyteutstyr, men de fleste store entreprenører har noe tørrsprøyteutstyr til reparasjoner her og der. I tillegg er det spennende i forhold til sprøytemembrankonseptet til Karl Gunnar Holter, sier Ola Woldmo som har ansvaret for Normet i Norge.