Jan Brock Støa (fra venstre), selger Utleiesenteret, Morten Dahl, salgs- og markedssjef Utleiesenteret og Javier García Giménez, procurement engineer AGJV forsegler avtalen med et håndtrykk.
Jan Brock Støa (fra venstre), selger Utleiesenteret, Morten Dahl, salgs- og markedssjef Utleiesenteret og Javier García Giménez, procurement engineer AGJV forsegler avtalen med et håndtrykk.

Skal levere maskiner til Follobanen

Utleiesenteret skal levere et bredt spekter av utstyr til entreprenøren på TBM-delen av Follobanen.

Publisert Sist oppdatert

Utleiesenteret AS har nylig inngått en samarbeidsavtale med arbeidsfellesskapet Acciona Infraestructuras and Ghella ANS (AGJV) om leveranse av maskiner og utstyr til selskapets jobb med Norges største samferdselsprosjekt, Follobanen. 

- Vi er veldig stolte over å ha blitt valgt som samarbeidspartner til AGJV til dette prestisjefylte prosjektet. Vi har allerede jobbet med AGJV i noen måneder, og blitt godt kjent med dem, og det har nok hatt sitt å si for at vi har fått denne kontrakten, forteller salgs- og markedssjef hos Utleiesenteret AS, Morten Dahl.

- Stor del av omsetningen

Han tør ikke si nøyaktig hvor omfattende avtalen til slutt vil bli, siden AGJV også vil inngå avtaler med andre leverandører, men han understreker at dette er en svært stor avtale for den Drammens-baserte bedriften.

- Det er litt vanskelig å si nøyaktig hvor stort dette blir, men det vil stå for en stor del av omsetningen vår, sier Dahl til AT.no.

AGJV har kontrakten på hoveddelen av tunnelboringen mellom Oslo og Ski, som skal foregå med fire tunnelboremaskiner (TBM).  Follobanen består av et nytt dobbeltspor fra Oslo S til Ski, og får landets hittil lengste jernbanetunnel på 20 kilometer. Det er Jernbaneverket som står bak prosjektet, som vil tilrettelegge for flere persontog, flere godstog, et mer forutsigbart tilbud og redusert reisetid.

- Aggregater til gravemaskiner

- Vi skal stort sett levere alt av utstyr fra strømaggregater til gravemaskiner. Vi vil også samarbeide tett med AGJV med en egen dedikert selger og dedikerte servicefolk.

For Utleiesenteret AS er dette en langsiktig avtale, som betyr mye for Buskerud-firmaet som ble etablert i 1991.

- Vi har alltid vært opptatt av å være gode på oppfølging, logistikk, service og fleksibilitet. Tilbakemeldingene fra AGJV er at det er nettopp disse egenskapene som var avgjørende for at vi ble valgt som leverandør til prosjektet på Follobanen, forteller Dahl.