Finn Erik «Finken» Kalnæs avbildet ved en tidligere anledning. Han er oppgitt over hvordan DSV har behandlet sin norske transportører.
Finn Erik «Finken» Kalnæs avbildet ved en tidligere anledning. Han er oppgitt over hvordan DSV har behandlet sin norske transportører.

- Respektløst overfor oss som transportør

Leder i Lørenskog Distribusjon og Lager AS (LDL), Finn Erik Kalnæs, er oppgitt over å få e-post fredag om at han går ned 15% i inntekt mandag på sine biler som kjører distribusjon for DSV Road AS.

Publisert Sist oppdatert

- Vi har fem biler som kjører for DSV med maksimal inntjening på sju prosent. Skal vi da betale åtte prosent på distribusjonsbilene for at DSV skal kunne drive sin butikk, spør han.

Kalnæs sier til AT.no at han opplever det som respektløst av DSV overfor transportørene å sende brev fredag rett før klokken 16 med en betydelig nedjustering av betalingen for transporten fra mandag morgen.

- Jeg kan ikke drive med underskudd

- Jeg blir oppgitt når de ikke klarer og drive butikk uten å ta penger fra oss transportører som også driver egen butikk. Hvor skal dette ende med sjåfører som du snart må underbetalte for og få butikken til og gå rundt?

LDL-lederen mener de store speditørene snart må våkne opp og slutte prispressingen, og at dette til slutt vil gå ut over kvaliteten og deres omdømme.

- Jeg kan i hvert fall ikke drive butikk med underskudd, og det håper jeg DSV skjønner, sier Kalnæs.

DSV Road: «Ingen kommentar»

LDL møtte ikke på jobb med sine lastebiler hos DVS Road AS på Langhus i Akershus på formiddagen mandag 11. januar.

Det er etter det AT.no kjenner til samtaler for å finne ut av situasjonen.

Adm. direktør Nicklas Eggert i DSV Road AS opplyser til AT.no at han er i dialog med DSVs distribusjonspartnere om levering mandag 11. januar.

På spørsmål om om hvorfor han har sendt ut brev med umiddelbar prisreduksjon til sine innleide transportbedrifter svarer han «Ingen kommentar». Han har heller ingen kommentar til hvordan han får varene kjørt ut fra terminalen på Langhus mandag 11. januar da han snakket med AT.no per telefon rett før klokken 12.