Sveitsisk eid - men «100% norskprodusert»

Snøplogprodusenten Tellefsdal AS, med hovedkontor på Sundebru, er fra og med 1. januar 2016 en del av det globale sveitsiske konsernet ASH Gruppen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Dermed er integrasjonen av Tellefsdal og Aebi Schmidt, som startet i 2013, fullført.

ASH Gruppen skriver dette i en pressemelding:

«Med sin ledende posisjon i det norske markedet vil Tellefsdal bidra til å styrke tilbudet til Aebi Schmidt innenfor vintervedlikehold av veier, både i Norge og utlandet. Tellefsdal vil med sitt fokus på «snøkompetanse» fortsette å utvikle og produsere ploger i fabrikken på Sundebru. Den nye salgsorganisasjonen til Aebi Schmidt i Norge vil videreutvikle og ytterligere forbedre service og oppfølging av våre kunder, både nasjonalt og internasjonalt.»

100% Tellefsdal

Ledelsen hos Tellefsdal ønsker denne utviklingen velkommen, og vil med finansiell støtte fra ASH Gruppen fortsette å «utvikle og befeste sitt teknologiske lederskap i det norske markedet».

Sammen med resten av vinterprogrammet til Schmidt vil Tellefsdal nå ha muligheten til å tilby sine kunder et komplett program for vintervedlikehold av veier. Samtidig styrkes Tellefsdal som et av de sterke regionale varemerkene innenfor ASH Gruppen.

- Dette vil gi kundene våre en fortsatt garanti for den produktkvaliteten som de gjennom alle år har vært vant til: 100 % Tellefsdal – 100 % norskprodusert, skriver Tellefsdal i pressemeldingen.

Startet i 1920 og 1933

Bedriften Tellefsdal ble etablert i 1933. Med fokus på «snøkompetanse» har Tellefsdal utviklet snøploger som er spesielt godt tilpasset norske vinterforhold.

For mange er navnet Schmidt synonymt med veirydding så vel sommer som vinter. Selskapet ble grunnlagt i Tyskland i 1920 og har i dag fabrikker i Tyskland, Nederland og Polen.

Med sin store produktbredde dekker Schmidt alle behov for rydding av vinterveier, men selskapet har også en komplett produktportefølje for rydding av jernbanelinjer og flyplasser samt feiemaskiner og vaskemaskiner for sommervedlikehold av bilveier, gangveier, parkeringshus og parkeringsplasser.

Powered by Labrador CMS