CASE CLOSED: Anleggsmaskinene fra Case skal sidestilles med landbruksmaskiner hos importøren A-K maskiner. Her fra Case-kundesenteret utenfor Paris i Frankrike.
CASE CLOSED: Anleggsmaskinene fra Case skal sidestilles med landbruksmaskiner hos importøren A-K maskiner. Her fra Case-kundesenteret utenfor Paris i Frankrike.

Fusjon hos A-K fra nyttår

A-K anleggsmaskiner ble fusjonerert inn i A-K maskiner 1. januar og blir nå en betydelig større del av det landsdekkende A-K-systemet.

Publisert Sist oppdatert

A-K anleggsmaskiner importerer Case anleggsmaskiner og har representasjonen i Midt-, Vest-, Sør og Øst-Norge. Dagenborg Maskin AS i Tromsø har Case i Nord-Norge. A-K anleggsmaskiner har frem til nå vært et eget selskap i A-K maskiner, men fra 1. januar går både landbruk og anlegg under felles navn: A-K maskiner AS. Det blir felles forretningsstruktur for import, salg, og ettermarked.

A-K har lagt en utviklingsplan frem mot 2018, og integrasjonen av anlegg er et ledd i denne planen.

- Det skjer også i erkjennelse av at den eksisterende avdelings- og forhandlerkjeden allerede har et godt innarbeidet nettverk landet over med kompetanse innenfor salg, service og deler som fint kan ta hånd om anleggsmaskiner i tillegg til landbruksmaskiner. Integrasjonen vil føre til økt kompetanse og kvalitet innenfor anleggsmaskiner i A-K-organisasjonen, og gi et bredere kundegrunnlag og et bedre fundament for en lønnsom forretningsdrift. Det vil også forenkle og effektivisere alle rutiner innenfor økonomi, logistikk, deleforsyning og markedsføring, skriver A-K i et notat til de ansatte.

Nå skal salgs- og service-avdelingene bygges opp med kompetanse innen anleggsmaskinene, og det planlegges egne utemekanikere dedikert til anlegg for hver region.