Pon-ansatte har i to dager blitt kurset i Cats nye målesystem i «high tech-graveren» 336FL XE.

Cat-graver med skuffevekt

Cat lanserte tidligere i år beltegraveren 336FL XE. Hybridgraveren på 41 tonn erstatter Cats første hybridgraver 336EL Hybrid. Pon Equipment har allerede levert fire 336FL XE-gravere.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Den nye 41-tonneren som har Steg IV-motor på 318 hk, er en XE-utgave som på Cat-språket betyr «high tech-utgave» med 2D gravesystem og CPM (Cat Performance Measurement).

Sistnevnte innebærer at beltegraveren har integrert et målesystem som veier hvert skuffelass med nøyaktighet på +/-5%. Tallverdiene «popper» opp på monitoren.

Føreren har dermed full kontroll over vekta på hvert skuffelass og kan unngå å overstige lastebilens eller dumperens lastekapasitet. Samtidig lagres alle vektverdiene slik at man har full oversikt over produksjon pr. time og drivstofforbruk.

Lastedataene kan overføres via Cats Vision Link slik at også «anleggskontoret» har oversikt over maskinens produksjon og drivstofforbruk. Flere skuffestørrelser og lastekapasitet på opptil ti dumpere kan forhåndsprogrammeres. Justeringer foretar maskinføreren med knapper på styrespakene. Det er sensorer på bom/stikke og integrert sensor i skuffesylinderen som foretar målingene.

Tallverdiene på skuffelass og totalvekt fremkommer på to linjer nederst på monitoren.

Pon-ansatte i Norge, Nederland, Sverige og Danmark og ansatte i Sitech Norway AS, ble nylig kurset i CPM-systemet på Hovinmoen ved Gardermoen.

Powered by Labrador CMS