Hankook skal teste i Finland

Nå skal også den Korea-baserte dekkprodusenten Hankook Tire gjøre sine vintertester for europeiske dekk i Nord-Finland, fra et nytt anlegg som skal stå klart om ett år.

Publisert Sist oppdatert

Hankook Tire har gitt det finske dekktestselskapet Test World i oppdrag å bygge sitt første europeiske vintertestanlegg, og det skal ligge i nærheten av Test World i Ivalo. Testsenteret skal ha testbaner for forskjellige testsituasjoner, moderne verksted, kontorer og konferanserom.

- Vi er overbevist om at Hankooks premiumprodukter må utvikles og testet i den regionen hvor de hører hjemme, blant annet med hensyn til spesifikke klima- og veiforhold, uttaler Ho-Youl Pae som er sjef for Hankook Tire Europa.

Valget av Ivalo for Hankooks europeiske vintertestsenter har sammenheng med områdets stabile og langvarige vinterforhold og at det finnes bred lokal kompetanse om dekktesting. Administrasjonen av det nye anlegget skal skje fra Hankook Tires tysklandsbaserte forsknings- og utviklingsavdeling, Hankook Tire Europe Technical Centre (ETC) i Hannover.