Rosa minigraver levert med helikopter

Med kontraktfestet levering av en rosa Cat gravemaskin via luften, er kontrakten mellom Pon Equipment og Høisveen Maskinservice ikke akkurat «A4».

Publisert Sist oppdatert

Det var heller ikke papiret selve kontrakten ble skrevet på. Det var nemlig en rund papirduk.

Det hele begynte med en kundetur til Caterpillars europeiske demofelt i Malaga. Gjennom hele demouken var 21 år gamle Benjamin A. Høisveen, som driver sitt personlige selskap Høisveen Maskinservice (HMS), i diskusjon med Pon-selger Jon Granlund om å kjøpe en liten minigraver på 900 kg (Cat 300.9).

Men så var det penga, da. Høisveen trengte hjelp med finansieringen.

Måtte være rosa

Så skjedde det: På gallamiddagen mot slutten av kundeturen fikk Høisveen klarsignal fra en god venn som sa seg villig til å være investor. Det eneste kravet investoren satte, var at 21-åringen kjøpte en rosa minigraver.

Benjamin A. Høisveen (t.v) kjøpte maskin av Pon-selger Jon Granlund mens drinkene før gallamiddagen i Malaga ble servert. Papiret under champagne-glassene på et av serveringsfatene ble benyttet til å skrive kontrakt på.
Benjamin A. Høisveen (t.v) kjøpte maskin av Pon-selger Jon Granlund mens drinkene før gallamiddagen i Malaga ble servert. Papiret under champagne-glassene på et av serveringsfatene ble benyttet til å skrive kontrakt på.

En kelner som serverte champagne fikk ryddet unna glassene slik at papirduken på serveringsfatet kunne benyttes til å skrive kontrakt på.

Foruten navn, pris, skuffer, maskintype og farge, ville Høisveen ha kontraktfestet at maskinen skulle leveres med helikopter til Rømskog. Han hadde nemlig fått med seg at denne Cat-modellen ofte flys inn i fjellheimen med helikopter.

- Jeg har alltid drømt om å ha gravemaskin, men jeg hadde ikke trodd jeg skulle kjøpe en da jeg satte meg på flyet hit til Malaga, sier Høisveen.

- Dette er første gang jeg skriver kontrakt på et papir for serveringsbrett. Dette er noe av det artigste jeg har vært med på, sier Pon-selger Jon Granlund til AT.no.

Graveoppdrag

Videoen viser at alt gikk i henhold til kontrakten. Gravemaskinen er rosa, og den ble leveret med helikopter til Høisveen i november. Så med en fersk gravemaskin i bedriften, kan Høisveen Maskinservice (HMS) nå ta gravemaskinoppdrag, i tillegg til det de har drevet med til nå; snøbrøyting og våronnkjøring.