Konsernsjefens brev til de ansatte

«Dere er pålagt å stille på jobb i dagene som kommer, og jeg ber dere innstendig om å yte all hjelp og støtte som trengs overfor bostyreren og hans team.»

Publisert Sist oppdatert

Sydvaranger Gruve meldte onsdag at de har begjært konkurs. I et notat til gruvens ansatte som AT.no har fått tilgang til forklarer konsernsjef i Sydvaranger Gruve og eierselskapet Northern Iron, Antony Beckmand, om bakgrunnen for konkursen.

Les saken: Sydvaranger Gruve er konkursMellom 350 og 400 mister jobben.

Beckmand ber samtidig de ansatte møte på jobb som vanlig i dagene som kommer. Han sier også at alt håp om videre drift ikke er ute.

Les også: - Bedritent av DNBDe ansatte i Sydvaranger Gruve raser mot kreditor DNB etter konkursen. En måned før jul uteblir lønna.

Les hele notatet her:

«Kjære SVG team,

Det er med oppriktig og dyp sorg jeg må informere dere om at styret i Sydvaranger Gruve ikke har annet valg enn å begjære Selskapet konkurs.

Vi har gjort alt vi kan for å sikre videre støtte fra våre samarbeidspartnere, men til tross for at potensielle investorer har vist en sterk interesse så har våre långivere etter drøftelser på høyeste hold i DNB og Innovasjon Norge besluttet at en akseptabel løsning ikke vil bli funnet. Som et resultat av dette har styret havnet i en umulig posisjon og er ikke lengre av den oppfatning at en løsning kan finnes uten at posisjonen til Selskapets kreditorer forverres ytterligere. Disse omstendighetene er til enorm skuffelse for oss alle.

Da SVG ikke vil være i stand til å dekke sin gjeld til DNB og IN, og långiverne ikke ønsker å delta i videre forhandlinger med de investorer som har vist sin interesse, så har ikke styret annet valg enn å begjære Selskapet konkurs.

Innlevering av en konkursbegjæring resulterer i at retten kommer til å oppnevne en bostyrer, i dette tilfellet Leif Petter Madsen, som kommer til å ta kontroll over selskapet på vegne av våre kreditorer, DNB og Innovasjon Norge.

Bostyreren og hans team er svært erfarne og vil kunne videreformidle informasjon til ansatte og leverandører, samt svare på de spørsmål dere måtte ha.

Dere er pålagt å stille på jobb i dagene som kommer, og jeg ber dere innstendig om å yte all hjelp og støtte som trengs overfor bostyreren og hans team og at dere fortsetter å gjøre så godt dere kan hver eneste dag. Fremfor alt, og med tanke på den situasjonen vi står overfor nå, så ber jeg dere om å prioritere både deres egen og deres kollegers sikkerhet

Husk at muligheten for at noen kan komme på banen med en løsning for fortsatt drift etter at selskapet er slått konkurs så absolutt er til stede. Jeg oppfordrer dere derfor til å fortsette å gjøre alt dere kan for at driften opprettholdes og at utstyret vedlikeholdes i håp om at en ny eier vil dukke opp. Jeg vet dette er knusende nyheter for hver og en av oss, for SVG har aldri vært bare en jobb - det har alltid vært mer enn bare en gruve, en jernbane, et prosessanlegg og ei havn. SVG er hvem vi er, en del av våre familier, vårt lokalsamfunn og våre liv.

Det dere har oppnådd opp gjennom årene her på SVG er rett og slett fantastisk, og jeg håper dere bærer erfaringene og minnene om denne tiden i hjertene deres i lang tid framover. Jeg har ikke ord for å uttrykke hvor takknemlig jeg er for den støtten dere har gitt og den innsatsen dere har lagt ned i å kjempe for Selskapet vårt. Det er imponerende og beundringsverdig, og det finnes ikke en ting vi ikke har prøvd!

Jeg har over de siste 8 årene i samarbeid med dere skapt og bygd opp SVG, og jeg føler meg utrolig ydmyk og beæret over å ha fått denne muligheten. Dette har vært en av de mest verdifulle opplevelsene i mitt liv, med alle oppturer, nedturer, utfordringer og suksesser. Vi har stått sammen og oppnådd noe de fleste trodde var umulig, og det er derfor jeg fortsetter å tro at det fortsatt finnes en fremtid for gruvedrift her i kommunen!

Med vennlig hilsen,

Antony Beckmand»

Powered by Labrador CMS