150.000 «juksebiler» i Norge

Sjekk lista over alle bilene fra VW, Audi og Skoda som er berørt av utslippsskandalen.

Publisert Sist oppdatert

En intern undersøkelse hos Volkswagen AG har vist at det i Norge er registrert 147.139 biler som er berørt av utslippsskandalen.

Disse bilene har installert en programvare som «lurer» utslippstestene slik at de viser lavere utslipp enn det reelle.

Disse bilene av merkene Volkswagen, Audi, SKODA og Volkswagen Nyttekjøretøy fra bestemte produksjonsår og modeller er utelukkende utstyrt med dieselmotorer av typen EA 189.  Totalt er det snakk om 147.139 biler.

Se listen her:

 

Det er flest Volkswagen-biler som er omfattet av jukset, med 77.580 personbiler i tillegg til 21.963 varebiler av typen Caddy. Dette betyr i praksis alle Caddy-er med dieselmotor registrert fra 2011 og frem til i dag.

27.649 Audi-er er omfattet, mens 19.947 Skoda-biler har jukseprogrammet installert.

Handlingsplan

Volkswagen AG presenterer nå handlingsplan for oppgradering av dieselbiler med EA 189-motorer, ifølge en melding fra den norske VW-importøren Harald A. Møller AS.

- Vi er svært lei oss for den situasjonen som er oppstått, og vil gjøre alt som står i vår makt for å gjennomføre nødvendige oppgraderinger så effektivt som mulig. Volkswagen AG har forsikret oss om at kundene ikke skal bli skadelidende og vi skal sammen med våre forhandlere gjøre alt vi kan for å gjenvinne kundenes tillit, sier administrerende direktør Terje Male i den norske importøren Harald A. Møller AS.

Med den handlingsplanen som nå fremlegges vil de berørte kundene i løpet av noen uker som et første skritt bli informert individuelt om at deres bil er berørt og at det kan være nødvendig med en oppgradering. Handlingsplanen omfatter også at Volkswagen og konsernets øvrige merker allerede i oktober vil presentere tekniske løsninger for tyske myndigheter. Når tyske myndigheter har godkjent de tekniske løsningene vil disse bli klargjort for implementering innenfor hele EØS-området.

Deretter vil kundene bli informert om den tekniske løsningen for oppgradering av deres bil.