Nye Cat-er skal rydde Flesland

Avinor har gått til anskaffelse av tre nye hjullastere fra Cat.

Publisert Sist oppdatert

Hjullasterne er tre 20-tonnere av typen Cat 950M og er leid fra Pon Rental.

950M er den minste av Cats mellomstore hjullastere. Nytt på 950M er at den er utstyrt med Cats spakstyring som gjør kjøring og håndtering av maskinene mye lettere enn ved bruk av ratt, skriver Pon Rental i en melding.

God til snørydding

Systemet har innbygget sikkerhet samt girskift og vendegir integrert i spaken. Mye kraft og automatiske sperrer i begge aksler, lock up og ikke minst Steg IV-motorer fra Cat, uten behov for regenerering gjør maskinen anvendelig i snørydding der en ikke kan ta pause når det snør, melder Pon. Hjullasterne er utstyrt med klappvinge på 6,7 meter er fra Gjerstad.

- Cat 950M er en svært solid maskin og helt riktig for jobben med vintervedlikeholdet av oppstillingsplassene for flyvemaskinene på Flesland Lufthavn, sier Arild Sundal, fagansvarlig for plasstjeneste i Avinor Bergen.

Kan byttes ut

Avinor har signert en leiekontrakt som går over tre år, med opsjon på to år.

– Fleksibiliteten Pon Rental tilbyr oss var avgjørende for at vi valgte å signere med dem. Ikke bare er maskinene vi leier flunkende nye, men vi har også muligheten til å bytte de ut med en annen maskin hvis den skulle vise seg å være for stor eller for liten til jobben, sier Sundal.

Avdelingssjef Ove Langøy i Pon Rental er strålende fornøyd med kontraktinngåelsen med Avinor Bergen.

– Vi er veldig glade for å få Avinor Bergen Lufthavn Flesland som helt ny kunde i Pon Rental. Avinor er en stor aktør på markedet som vi i Pon Rental er stolte av å serve, og vi ser veldig frem til samarbeidet, sier Langøy.

Det er sjåfører fra Vassbakk & Stol som skal operere maskinene.