Her dundrer containeren i bakken

Fra 18 meter falt den 2,4 tonn tunge containeren ned på bilen der en 40 år gammel mann satt og spiste lunsj. Se video.

Publisert Sist oppdatert

Mandag denne uken startet rettssaken mot en 47 år gammel kranfører etter en ulykke i Bergen 9. desember 2013.

Kranføreren har innrømmet at han ikke sjekket lastediagrammet på kranen før løfteoperasjonen med containeren som skal ha hatt en vekt på 2,4 tonn. Løftet førte til at kranen brakk tvers av, og containeren deiset i bakken fra 18 meters høyde ned på Valkendorfsgaten i Bergen sentrum.

Containeren traff bakparten på en varebil som sto parkert i gaten. I forsetet på bilen satt en 40 år gammel renholder, ifølge Bergensavisen.

- Jeg hørte et kraftig smell. Da jeg snudde meg så jeg at halve bilen var knust bak ryggen min. Først da jeg kom hjem kom reaksjonen. Jeg gråt og tenkte på at barna var nær ved å miste en far, forklarte mannen ifølge BA.

Kranføreren har innrømmet at han ikke sjekket kranens lastediagram før lasteoperasjonen. Føreren trodde at kranen hadde en kapasitet på tre tonn i posisjonen den var i, men lastediagrammet viser at kapasiteten kun var 1,6 tonn, ifølge NRK.

Påtalemyndigheten mener at kranføreren har opptrådt uaktsomt. Kranføreren nekter straffskyld. Retten må nå ta stilling til hvor grov uaktsomheten var, om den er straffbar og erstatningsbetingende.

Ingen kom alvorlig til skade i episoden, men to bilførere fikk sjokk og lettere skader.