Slik ser Veidekke for seg at det nye hovedkontoret i Oslo skal se ut.
Slik ser Veidekke for seg at det nye hovedkontoret i Oslo skal se ut.

Betaler 799 mill. kroner for eiendom

Veidekke skal bygge nytt hovedkontor.

Publisert Sist oppdatert

Veidekke har inngått avtale med Norwegian Property (NPRO) om kjøp av Nedre Skøyenvei 24-26 i Oslo med overtagelse i mars 2019. Veidekke ønsker å videreutvikle tomten for å bygge nytt hovedkontor for konsernet i tillegg til flere hundre boliger.

- Veidekke har i lang tid vært på jakt etter et utviklingsprosjekt på Skøyen for et nytt hovedkontor. Denne eiendommen passer perfekt til å realisere et moderne hovedkontor, og i tillegg kan vi utvikle og bygge over 400 boliger i et svært attraktivt område. Her kan vi bruke vår kompetanse både som eiendomsutvikler og entreprenør, og vi ønsker gjennom prosjektet å bidra til å utvikle Skøyen til en fremtidsrettet bydel, sier konsernsjef Arne Giske.

Nedre Skøyenvei 24-26 har en sentral beliggenhet på Skøyen, et av Norges største og raskest voksende trafikknutepunkt. Eiendommens tomtestørrelse er på 22.600 m2, og er i dag bebygd med næringsarealer. NPRO vil eie og forvalte eksisterende bygningsmasse frem til overtakelse i mars 2019.

Eiendomskjøpet er på 799 millioner kroner, der 749 millioner forfaller ved overtagelse og 50 millioner gjøres opp ved kontraktsinngåelse.