Ny helhydraulisk tandemvalse

Form følger funksjon i Atlas Copcos nye tandemvalse LP6505. Den utvendige designen er kanskje den tydeligste nyheten, med oppfellbare deksler.

Publisert Sist oppdatert

De nye dekslene gir enkel tilkomst til alle servicepunkter, for eksempel ved vedlikeholdsarbeid på motoren og lading av batteriet. Bremsene, som tidligere var manuelle, er byttet ut med automatiske, hydrauliske bremser.

Når trykket reduseres, bremses valsen automatisk. Når trykket øker, slipper bremsene igjen. LP6505 har dessuten nye skrapringer som hindrer at materiale setter seg fast på tromlene. Den nye valsen er laget for å være enkel å betjene.

Helhydraulisk

- Etter ti suksessrike år med vår hydrauliske tandemvalse LP6500 oppgraderer vi nå til LP6505, sier Kjell Helgesson, produkt- og applikasjonsspesialist innen Light Compaction.

 - Den nye valsen er naturligvis helhydraulisk, både med tanke på vibrasjon og kjøring, men den har også nydesignede og elegante deksler. Dessuten bruker vi vår nye kjølemetode for hydraulikkoljen, slik at temperaturen holdes nede selv når omgivelsestemperaturene er høye.

Oljekjøling

Atlas Copco hevder de er den eneste produsenten som tilbyr denne typen hydraulikkoljekjøling. Det gir flere fordeler å holde temperaturen nede: Slitasjen på komponentene reduseres, batteriets levetid øker og polymerdetaljer som pakninger og gummikomponenter bevarer sin funksjon og hindrer lekkasjer i maskinen.

At maskinen holdes avkjølt, forlenger ganske enkelt levetiden.