Skånemejerier vil ikke ha handikappet sjåfør

Skånemejerier i Malmö har stoppet en handikappet sjåfør ansatt av en underentreprenør fra å utføre sitt arbeid på meieriet.

Publisert Sist oppdatert

Årsaken er at sjåføren, mot gjeldende regler, har kjørt inn på meieriets område med sin private bil for å komme til kjøretøyet han bruker i sitt arbeid. Dette til tross for at sjåføren har fått spesialtillatelse til nettopp dette på grunn av en kneskade som oppsto for 35 år siden.

Sjåføren er nå sagt opp av sin arbeidsgiver på grunn av mangel på arbeid.

Ansatt i ni år

Leif Lindquist i Sjöbo fyller 61 år i høst og har en kneskade etter en aktiv ungdom med fotball og hockey. I 2006 ble han ansatt i Esperssons Åkeri i Hörby, og han har siden ansettelsen kjørt en av transportbedriftens terminaltrucker inne på Skånemejeriers anlegg i Malmö.

I sommer ble det stopp i det niende året, da meieriet meddelte at Leif ikke lenger fikk lov til å arbeide inne på området.

Esperssons Åkeri har ikke funnet noen andre arbeidsoppgaver som passer Leif og hans vonde kne, og selskapet ble derfor nødt til å si ham opp.

- Arbeidet på meieriet innebærer at jeg kjører terminaltruck om natten. Jeg trenger bare å gå korte avstander. Jeg klarer ikke å gå lengre strekninger, sier han til Trailer.se.

Trodde tillatelsen gjaldt

Leif mistet jobben fordi han kjørte til sitt arbeidskjøretøy på meieriets område. Det er et generelt forbud mot dette, men han har fått en spesialtillatelse til å kjøre inn på området av en tidligere områdesjef.

Den senere tid har meieriet ved flere tilfeller informert om forbudet mot å kjøre inn med private biler på området, men ifølge Leif har ingen sagt noe spesifikt om hans tillatelse.

- Siden jeg hadde en spesialtillatelse, og ingen har sagt noe om at den ikke gjelder, har jeg trodd at jeg fortsatt fikk kjøre inn.

Får ikke komme tilbake

Den forrige områdesjefen bekrefter at Leif har fått spesialtillatelse, men at dette ikke forandrer Skånemejeriers nåværende syn på saken. Siden Leif fikk beskjed om at han ikke lengre var ønsket på meieriets område, har meieriet oppført en handikapp-parkering like ved inngangsporten.

Leif, som har tillatelse for å parkere på offentlig handikapp-parkering, har sagt at han skal kunne bruke den istedenfor å kjøre inn på området. Dette får heller ikke meieriet til å ønske den tidligere innleide sjåføren velkommen tilbake.

- Jeg fyller snart 61, er handikappet med utslitte knær og dårlig rygg. Sjansen for at at jeg skal få en jobb et annet sted er nok ikke spesielt stor.

- Ikke vår ansatt

Trailer.se har forsøkt å kontakte Göran Tall på Skånemeierier som tidligere har svart på spørsmål, men da han var på ferie ble journalisten henvist til Anna Jonsson, ansvarlig for bedriftsjus.

Hun er nøye med å påpeke at det ikke er meieriet som har sagt opp Leif:

- Det er veldig viktig å merke seg at det her jo ikke er en av våre ansatte, og vi har absolutt ikke fattet noe vedtak på at noen skal bli oppsagt. Har man synspunkter på oppsigelsen og spørsmål rundt denne, må man henvende seg til transportbedriften. Noen ytterligere kommentar kan vi ikke gi, sier Anna Jonsson.

Anna henviser til Björn Sedeblad, adm. direktør i Skånemejerier, for å få flere svar fra meieriet.

Trailer.se har ikke lykkes å komme i kontakt med ham.

Les mer om siste nytt innen transport langs vei i Sverige på .

Powered by Labrador CMS