Glattemaskinen BG240.
Glattemaskinen BG240.

Ny betongserie fra Atlas Copco

Nye produkter med nye muligheter.

Publisert Sist oppdatert

Den nye serien består av Atlas Copcos modulbjelke SVE/SVG, glattemaskinen BG og strøvognen WTS830, og beskrives av produsenten som «sikker, enkel og lett».

Modulbjelken SVE/SVG er et lettvektssupplement til Atlas Copcos velkjente tyngre modulbjelke BT90. SVE/SVG klarer de 25 meter brede støpeoppgavene som kreves for eksempelvis tunnel- og veibygging, samt for messehaller. Til forskjell fra BT90 er SVE/SVG spesielt beregnet for betong med middels høye til høye slumpverdier og lavere trekkmotstand. Derfor har Atlas Copco gjort SVE/SVG lettere og mer fleksibel. Maskinen kan utstyres med både bensinmotor (G) og el-motor (E).

Atlas Copco kommer også med en helt ny serie glattemaskiner for betong. Den nye serien består av BG245 E/G, BG375 G, BG475 G og BG COMBI E, og er bensin- (G) eller el-drevet (E).

En nyhet for serien er sentrifugalkoblingen, som er et supplement til den velkjente Quickstop-funksjonen og et populært valg for mange kunder. Den består av en vel utprøvd løsning som utløses dersom operatøren slipper håndtaket, enten ved et uhell eller på grunn av en ulykke, og den stopper garantert glattemaskinen i løpet av 180°-200°, med god margin før håndtaket har beveget seg en hel omdreining.

Alle nye modeller av glattemasksiner har ytterligere sikkerhetsoppdateringer. Dekselet er festet med en sikker teknologi som gjør at operatøren ikke kan komme i kontakt med reima ved et uhell og bladbeskyttelsesringene er blitt utviklet for å gjøre driften enda sikrere.

WTS830 er en ny, hånddrevet strøvogn på hjul som bidrar til en perfekt overflate og kan gi betongplaten farge. WTS830 er lettere enn sammenlignbare strøvogner og har en gittervals som forankrer påfargingen på platen og gir mindre støvdannelse under drift. Strøvognen er lett å skyve, og fordi den ikke gir noen avgasser er den også sikker for innendørs bruk.