Peab er i gang med historisk stort asfaltoppdrag.
Peab er i gang med historisk stort asfaltoppdrag.

Peabs største asfaltprosjekt

Skal legge 275.000 tonn E6-asfalt i år og neste år.

Publisert Sist oppdatert

Til høsten vil 30 kilometer vi har fått nytt fast asfaltdekke på E6 mellom Frya og Sjoa, totalt 150.000 tonn. Og neste år skal ytterligere 125.000 tonn legges på strekningen.

- Asfalten er et synlig tegn på at vi begynner å komme langt i utbygginga av nye E6 mellom Frya og Sjoa, sier byggeleder Roger Jenshus i Statens vegvesen.

- Hver kilometer med lagt asfalt er en stor milepæl for oss i prosjektet, sier han.

Det er AF og Implenia Aurstad som bygger E6 i Gudbrandsdalen, men Peab er underentreprenør på asfalteringsbiten. Dette er Peabs største asfaltjobb i Norge noen sinne.

Se hvem som skal asfaltere hvor i Norge: Skal legge 2,3 millioner tonn asfaltSju entreprenører har fått asfaltkontrakter med Statens vegvesen i år. Se hele oversikten over hvem som skal asfaltere hvor.

Bare i 2015 skal det legges nærmere 150 000 tonn asfalt i forbindelse med E6 Frya-Sjoa-utbygginga.

- Dette er en av de aller største enkeltstående asfalteringsjobbene som er gjort i Norge i løpet av bare ett år, sier Roger Jenshus.

- Det er uvanlig i norsk sammenheng at nesten 30 kilometer veg blir asfaltert på én sesong.

Asfalt legges i fire lag: først to bærelag, så et bindlag og til slutt et slitelag.

- I 2015 er det hovedsakelig de tre første lagene som blir lagt, mens topplaget, slitelaget, blir asfaltert sommeren 2016, forklarer Jenshus. - Det betyr at det neste sommer blir lagt ytterligere nesten 125 000 tonn.

Les også: Nytt asfaltkonsept fra LemminkäinenLager asfalt som tåler juling til landbruket.