De nye generatorene har et bredt bruksområde, fra gruver og oljeinstallasjoner til anlegg og mange andre typer oppdrag.
De nye generatorene har et bredt bruksområde, fra gruver og oljeinstallasjoner til anlegg og mange andre typer oppdrag.

Ny generasjon generatorer

Atlas Copco lanserer helt ny serie generatorer for anlegg-, gruve- og olje- og gassindustrien – QEC-serien.

Publisert Sist oppdatert

- Kundene våre innenfor gruve- olje-, gass- og utleieindustrien har etterspurt en Predictable Power-løsning for applikasjoner med større last, derfor lanserer vi nå QEC, sier Fredrik Ålund, salgs- og markedsføringssjef, Atlas Copco Portable Energy.

Det utvidede QEC-sortimentet inkluderer QEC 800, QEC 1000 og QEC 1250, og er utformet for multi-drop, Prime Power og kritiske standby-applikasjoner, opplyser selskapet i en pressemelding. Alle QEC-modeller kommer i en standard-container (ISO CSC) der gaffelspor og løftepunkter er integrert for smidig håndtering på anleggsplassen.

Kan skreddersys

Fabrikk- og ettermonteringen tillater tilpasning etter individuelle kundekrav, og de nye QEC-generatorene kan konfigureres og skreddersys når det gjelder utgangseffekt, støyreduksjon, kjølevæskevarmere, luftavstengingsventil, digital AVR og farger. Hele QEC-sortimentet finnes også i både 50 Hz og 60 Hz.

- Med inntil 1 MW utgangseffekt møter QEC de viktigste behovene: fleksibel konfigurasjon, ekstrem pålitelighet og høy ytelse i en container som er lett å transportere, sier Fredrik Ålund.

QEC 1200.
QEC 1200.

 

Motor fra Cummins og Leroy Somer-generator skal ifølge produsenten sikre pålitelighet og ytelse, og lang levetid og høy annenhåndsverdi. For å minimere vedlikeholds- og servicekostnader har QEC-generatorene dessuten lange serviceintervaller (ca. 500 timer), store paneler, mekanisk kjølesystem, flere serviceverktøyer samt enkel demontering av motor-generator via en skyvbar ramme-montasje.

Jobber sammen

For å gjøre generatorene enda mer brukervennlige når det gjelder service og vedlikehold, har de også totrinns-brennstoff og luftfiltrering, direkte tilgjengelige strømkabeltilkoblinger samt en separat dør for enkel rengjøring av kjølemotoren. Som tilvalg finnes det dessuten kontrollpanelet Qc4003 ™, som muliggjør at to eller flere QEC-modeller kan kjøres parallelt for fleksibel kraftløsning til last som overskrider utgangseffekten av en frittstående enhet.

Denne typen kontrollsystem (Power Management System) kan også brukes for å gi kontinuerlig kraft når en av generatorene må stenges av for planlagt vedlikehold eller reparasjon. QEC kan selvsagt kombineres med Atlas Copcos populære tilbehør til transformatorer og vedlikehold av fordelingsanlegg.

QEC 800, QEC 1000 og QEC 1250 er allerede nå tilgjengelige for det globale markedet, og QEC 950 og QEC 1200 kan bestilles til USA og Canada.