Ingen er i tvil hvem supportergjengen heier på. Forarbeid og gjennomføring var den beste for å følge Erling Rolstad gjennom konkurransen.
Ingen er i tvil hvem supportergjengen heier på. Forarbeid og gjennomføring var den beste for å følge Erling Rolstad gjennom konkurransen.

Erling Rolstad tok 4. plass i YETD

SÖDERTÄLJE (AT.no): - Er du skuffet over at det ikke ble finaleplass? Selvfølgelig er jeg det, for jeg ønsket jo å vinne.

Publisert Sist oppdatert

23-åringen Erling Rolstad fra Vinstra besvarte resolutt spørsmålet fra speakeren, men med et bred smil. Erling visste nemlig innerst inne at han hadde gjort sine saker meget bra den knallharde konkurransen i Scanias «Young European Truck Driver 2015» (YETD) hvor han kjempet seg frem til semifinalen.

Det ble en hederlig delt 4. plass på den unge lastebilsjåføren Erling Rolstad da finalen ble avviklet i Södertälje 23.-25. april.

Dansk vinner

Danske Lars Sondergaard ble vinner etter å ha beseiret tyske Patrick Schildmann (nr.2) og Thomas Knüdsel, Sveits i finalen. Sondergaard kan smykke seg med YEDT-mester 2015, og førstepremien han tar med seg tilbake til Danmark er en Scania lastebil.

I realiteten et EM

Over 25.000 unge lastebilførere har i lang kjempet i nasjonale konkurranser for å kvalifisere seg til finalen hos Scania. 26 nasjonale vinnere møttes i sluttkampen om tittelen, stor pokal og Scania lastebil som premie.

Undertegnede har vært tilstede ved tidligere finaler, men med hånden å hjertet: Aldri har jeg opplevd nivået høyere enn nå. Det er en skarpskodd gjeng som møtes, og i den finurlige konkurransen er det lagt inn en rekke elementer som gjør at føreren må holde hodet kaldt, være toppkonsentrert samtidig som han (kun mannlige finalister) klarer felle de røde stakene og manøvrere seg gjennom trange hinderløyper.

Han registrerte det neppe under konkurransen, men et herlig familieteam og supportergjeng med Erling i bokstaver på den ene siden av plakater og Norway på den andre siden, gjorde seg bemerket.