Svenskregistrert tralle merket «Ecotrans Group», med bulgarsk trekkvogn og en makedonsk sjåfør med forfalsket førerkort som ble stoppet ved Minnesund i Akerhus, 21. april 2015.

Kjørte ulovlig - havnet på Trandum

Den makedonske sjåføren av denne bulgarske trekkvogna hadde falskt førerkort. Nå sitter han i politiets utlendingsinternat på Trandum i Akershus.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Inspektør Bjørn Uno Rogneby ved Jessheim trafikkstasjon i Akershus har god kunnskap om hvordan falske førerkort ser ut og høres ut.

Da denne transporten med svensk tralle ble stoppet på Minnesund, var han ikke i tvil om at den makedonske sjåføren hadde skaffet seg et falskt førerkort.

Og ikke nok med det. Det var et C1E-førerkort, så makedoneren hadde kjørt ulovlig selv om førerkortet hadde vært ekte.

15.000 kroner

Siden identiteten var usikker, ble sjåføren hentet av politiet. Lovens menn fant ut at han nok var den han oppga å være. Men etter «førerkort-stuntet» vanket det et forenklet forelegg på 15.000 kroner. Han ble også utvist fra Norge.

Da AT.no var i kontakt politiet på Romerike, var det usikkert om sjåføren hadde vedtatt forelegget. Men det ble opplyst at han var«fremstilt til Trandum». Dette er en mellomstopp før han sendes ut av Norge.

Samarbeidskontroll

Kontrollen der makedoneren ble stoppet tirsdag 21. april var en samarbeidskontroll mellom uteseksjonen i Statens vegvesen Region øst og Statens vegvesen Jessheim trafikkstasjon.

Powered by Labrador CMS