Fikk levert 12 nye Scaniaer

Hos Postnord i Halden er det flunkende nye, blå Scaniaer så langt øyet rekker.

Publisert Sist oppdatert

10. mars 2015 fikk Postnord Termo levert 12 stk. Scania R490 Euro 6.

Bilene erstatter tilsvarende antall Euro 5-biler og kommer til å gå i kjøring for Coop med mat på sentrale Østlandet fra Lillehammer til Aust-Agder, samt noen med betong mellom Stavanger, Bergen, Oslo og Trondheim, opplyser Norsk Scania i en pressemelding.

- At dette er Euro6-biler har vært viktig for oss. Åtte nye Euro 6-biler slipper ut det samme som én tilsvarende Euro5-bil, sier Birger Andersen, teknisk ansvarlig hos Postnord og tilføyer at miljøaspektet samt at dette er nye biler med tilhørende godt førermiljø er deres to hovedgrunner for bilvalget.

- Sjåførene tilbringer mye tid i bilen. Da er det viktig at nødvendig utstyr og komfort er på plass. Dette er godt utstyrte biler, samtlige med flåtestyringsprogrammet FMS aktivert. Det er nytt for oss, men vi håper og tror dette kan gi oss nyttig informasjon som kan løfte både sjåførene og oss på hovedkontoret i en positiv retning, sier Andersen, som særlig har tro på at FMS kan bidra til å minimere tomgangskjøring.

Andersen har høye forventninger til Scanias nye sekssylindrede 490-hesters motor, siden de har god erfaring med forrige generasjon 480-hester som nå byttes ut.

Andersen og hans kollegaer er fornøyd med leveransen, som ble gjort hos Scania Halden.

- Bilene kom i god tid, og ble overlevert akkurat da de skulle. Vi er fornøyde, sier Andersen og presiserer at bilene skal være klare i god tid før de skal ut i drift.

 

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS