Protesterer mot tysk minstelønn

En lang rekke land, blant annet Polen og Storbritannia, er i harnisk over at Tyskland prøver å heve lønnen til sjåfører på tyske veier.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Fra 1. januar ble det innført en lov Tyskland som sier at alle ansatte over 18 som utfører arbeid i Tyskland skal ha en minstelønn på minimum 8,5 euro i timen - noe som tilsvarer rundt 80 kroner.

Det vil også gjelde langtransportsjåfører på transitt gjennom landet i de timene sjåføren er i Tyskland. Firmaer som blir tatt i å bryte minstelønnsbestemmelsene, risikerer bøter på opptil 30.000 euro - rundt 260.000 kroner.

Les saken: Related content 

Den loven har falt enkelte andre EU-land tungt for brystet. Europakommisjonen har mottatt klager fra Polen, Storbritannia, Esland, Latvia, Litauen, Romania og Bulgaria.

I for eksempel Polen er minstelønnen for sjåfører på 2,5 euro i timen, og polske myndigheter frykter at polske transportbedrifter skal får store problemer med den nye tyske reglene.

Etter klagene har EU bedt om en forklaring fra tyske myndigheter. Polens statsminister Ewa Kopacz har også ringt forbundskansler Angela Merkel og sagt klart fra at dette er et svært viktig tema for Polen, skriver polennu.dk.

Tyskland fastholder på sin side at ordningen med minstelønn for sjåfører er i trå med EU-lovgivningen. 

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS