Veiprosjekt ble 280 mill. kroner billigere

Øst og vest ble knyttet nærmere sammen da riksvei 7 ble åpnet mellom Sokna og Ørgenvika i Buskerud 27. juni 2014. (Se video av prosjektet over)

Publisert Sist oppdatert

 

Hallingdølene, og veifarende mellom Øst- og Vestlandet, har ventet godt over 70 år på veien mellom Sokna og Ørgenvika. Nå ligger den der, 17 km ny og trafikksikker vei.

Planlagt siden 1939

Veistrekningen har vært på tegnebrettet siden 1939, og diskusjonen om veien har gått høyt. Først i 2003 ble det fart i sakene. Tidligere statsråd Magnhild Meltveit Kleppa fyrte av første tunnelsalve i november 2011, og siden har det gått slag i slag.

Og det har gått fort: Veien er ferdig flere måneder før tiden, og billigere enn først beregnet.

Anlegget har kostet 280 millioner kroner mindre enn først antatt. Dette la samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen vekt på i sin tale, og berømmet prosjektet med prosjektleder Erik Furuseth i spissen for å forvalte skattebetalernes penger på en god måte.

Ventetiden er over 

Når så Anders Frydenlund fra Flå og yrkessjåfør Morten Listhaug sammen med statsråd Solvik Olsen endelig kunne kutte snora var ventetiden for mange i indre Buskerud over. 70 år etter at de første strekene på kartet ble tegnet ligger veien der, klar for bruk.

 

STILLING LEDIG: